Baykal: Kasedi yüzüne söyledim

Deniz Baykal, parti genel başkanlığından istifasına neden olan kasetle ilgili dönemin başbakanı Erdoğan’ın sorumluluğu olduğu kanaatini koruduğunu, 10 Haziran’da yaptığı görüşmede bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzüne de söylediğini ifade etti.

Baykal: Kasedi yüzüne söyledim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, parti genel başkanlığından istifasına neden olan kasetle ilgili dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumluluğu olduğu kanaatini koruduğunu, 10 Haziran’da yaptığı görüşmede bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzüne de söylediğini ifade etti.

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Baykal, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ben onu yaşadım. Görüşümü de istifa ederken söyledim. 2013’te sizinle konuşurken aynen tekrar ettim. 2015’te şimdi bana soruyorsunuz, yine aynı şeyi söylüyorum. Hadi size şunu da söyleyeyim, belki yanlış yapıyorum ama… Bunu Sayın Cumhurbaşkanı’na da söyledim.”

Ne olmuştu?

Dönemin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, internette yayınlanan görüntülerin ardından 10 Mayıs 2010’da partinin genel başkanlığından istifa etmişti.

Baykal, yayınlanan görüntülerle ilgili “Bu bir kaset olayı değildir. Bir komplodur. Komplonun hedefi sadece ben değilim; Aynı zamanda CHP’dir” demişti. Baykal özetle şunları söylemişti:

“Bu bir kaset olayı değildir. Bir komplodur. Komplo hukuk dışı, ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz, duvarlara, eşyalara ,gizli kamera yerleştirirsiniz. İnsanların en korunaksız görüntülerini alıp keser biçer aktarır montajlar çarpıtırsınız.

Bir kaset yoktur. Ele geçirilmiş değildir. Komplo imal edilmiştir. Taze, iki haftalık bir komplodur. Hedefi bir kişi değil, CHP’nin neredeye tek başına yürüttüğü cumhuriyete, demokrasiye hukukun üstünlüğüne sahip çıkan, sivil dikta rejimlerine karşı mücadelesidir. İki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya sürülmüştür. Tezgah, malzemeleriyle, çekimleriyle günceldir, tazedir.

“İktidarın bilgisi ve onayı olmadan yapılamaz: Meskene tecavüz ve ileri teknoloji yoluyla tezgahlanan bu komplonun iktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden icra edilmesi mümkün değildir. Komplo tezgahının iktidar zirvesinin bilgisi, onayı olmadan, iki hafta içinde hazırlanıp piyasaya sürülmesi söz konusu olamaz.

“Olay sonrasındaki sözde iyi niyetli yapay tavırlar, üzüntü beyanları, perde arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtbas etmeye yetmez. Bu kadar kaba ahlaksızlık, iktidarın bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirilemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar bizzat ayıbı işleyenlerdir.”

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden üç gün önce sızdırılan bir ortam dinlemesi kaydında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan’ın Baykal’a yönelik kasetin internete sızdırılmadan önce bildiği, kaseti izlediği hatta bizzat yayınlanmasını planladığı öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 12:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
ffff
ffff - 9 yıl Önce

-öle dümdük?
-yox içimden :)))

SIRADAKİ HABER