Soma davası yine ertelendi!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği iş cinayetiyle ilgili bugün devam eden davanın ikinci duruşmasında mahkeme ara kararında davayı 18 Ağustos’a erteledi.

Soma davası yine ertelendi!

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayetiyle ile ilgili 8’i tutuklu 45 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yaşamını kaybedenlerin yakınları ve avukatlarının katıldığı duruşmada, polis ekipleri duruşma salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, aileler, avukatlar ve gazeteciler duruşma salonu çevresindeki polis barikatlarında yapılan aramaların ardından içeri alındı.

Madenci ailelerin yanı sıra duruşmayı izlemek için il dışından gelen sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin kültür merkezi önündeki bekleyişi sürerken, ailelerin bugün de üzerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğrafı ve “301 unutmadık, unutmayacağız” yazılı tişört ile duruşmaya geldi.

5 avukat istifa etti

Öte yandan Sosyal Haklar Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatların, duruşma öncesinde dilekçeyle yaptıkları bu başvurunun mahkemece kabul edilmesi üzerine, avukatlardan Yalçın Güdül, Aytaç Yüksel, Neşat Başoğlu, Murat Balcı, Uğur Osman Zincir, tüm sanık müdafiliklerinden istifa etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz 19 sanığa yeni avukatlar bulunması ve onların da dosyayı incelemeleri için duruşmayı 18 Ağustos tarihine ertelendi.

İddianameden

İddianamede, 8 sanık hakkında “olası kastla öldürme” suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapis isteniyor.

Tutuksuz 37 sanıktan 12’si hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar, 25 tutuksuz sanık hakkında da bu suçları “bilinçli taksirle” işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER