Yüksekdağ: Koalisyon görüşmeleri için heyet belirledik

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, koalisyon tartışmalarına ilişkin, bütün önerilere açık olduklarını belirterek, "Parti meclisimizde bir heyet belirlemesi yaptık" dedi.

Yüksekdağ: Koalisyon görüşmeleri için heyet belirledik

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara’daki İl Eşbaşkanları toplantısı öncesinde bazı açıklamalar yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koalisyon görüşmelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yürümesinin doğru olmayacağını söyleyen Yüksekdağ, “Biz elbette gelebilecek bütün önerilere açığız. Bu konuda parti meclisimizde bir heyet belirlemesi yaptık” dedi.

Yüksekdağ, şu ana kadar HDP’ye herhangi bir partiden bir görüşme talebi gelmediğini söyleyerek, “Ama biz, görüşme taleplerine kapımızın açık olduğunu ifade ettik. Görüşme ve müzakere süreçlerinde kapımız sonuna kadar açık” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçları

Yüksekdağ, özetle şöyle devam etti:

“Türkiye’nin yüzde 60’ından fazlası tek adam siyasetine hayır dedi. Halk çoğulculuğa evet dedi. Bütün siyasi öznelerin seçmenin bu yönlendirmesine uygun hareket etmesi gerekir. Kimsenin ‘benim anlayışım, benim merkezim’ gibi dayatmalara girme lüksü yoktur.”

‘Kırmızı çizgiler aşılmıştır’

“7 Haziran seçimleri itibarıyla sınırlar aşılmıştır, kırmızı çizgiler aşılmıştır. Biz elbette gelebilecek bütün önerilere açığız. Bu konuda parti meclisimizde bir heyet belirlemesi yaptık. Bütün görüşmelere açık olacağız. Kriz yaratan değil, kriz çözen bir rol üstlendik. Doğabilecek krizlere karşı üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”

Koalisyon görüşmeleri ve Cumhurbaşkanı

“Cumhurbaşkanlığı makamı üzerinden koalisyon görüşmesi yapılması doğru olmaz. 7 Haziran seçimlerinde halk herkesin nerede durması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı sorumluluğu gereği ön açıcı bir rol oynar, hakem rolünü oynar. Biz parti içi yaptığımız görüşmeler çerçevesinde bu çağrının doğru olmadığını, çağrının Meclis ve seçilmişler kanalıyla işletilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER