YPG: Son 24 saatte 124 çete öldürüldü

YPG, Girê Spî’deki DAİŞ işgaline son verildiğini ve harekatın devam ettiğini açıkladı. YPG, son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda 124 çetenin öldürüldüğünü, çok sayıda silah, cephane ve askeri malzemenin ele geçirildiğini ifade etti.

YPG: Son 24 saatte 124 çete öldürüldü
YPG, Girê Spî’deki DAİŞ işgaline son verildiğini ve çetelere yönelik harekatın devam ettiğini açıkladı. YPG, son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda 124  çetenin öldürüldüğünü, 60 cenazeyle birlikte çok sayıda silah, cephane ve askeri malzemenin ele geçirildiğini ifade etti.


YPG Basın Merkezi, 41. gününe giren “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi” kapsamında Kobanê ve Cizîr Kantonlarına bağlı güçlerin, Girê Spî (Til Ebyad) ve çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik başlattığı harekatın devam ettiğini bildirdi.

“Kobanê ve Cizîr güçlerimizin dün öğlen saatlerinde birleşmesi ardından Girê Spî kasabası ve çevresindeki 40 civarında köy tümüyle kuşatmaya alınmıştı“ denilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“Dün akşam saatlerinden itibaren güçlerimiz kuşatmaya alınan çete gruplarına yönelik operasyonlar düzenlemiştir. Kuşatmayı yararak kaçmaya çalışan çete grupları ile güçlerimiz arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanmıştır.

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 124 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete de sağ yakalanmıştır. Güçlerimiz öldürülen çetelere ait 60 cenazeyle birlikte çok sayıda silah, cephane ve askeri malzeme ele geçirmiştir.

Bu operasyonlar neticesinde güçlerimiz Girê Spî kasabasındaki çete işgaline son vermiştir. Bugün sabah saatleri itibarıyla güçlerimiz Girê Spî'de kalan son iki mahallede de arama tarama faaliyetlerini sonuçlandırmıştır. Girê Spî kırsalında bulunan köylerdeki arama-tarama faaliyetleri ise devam etmektedir.“

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER