Şemdinli'de 'Engelliler İçin Seminer'

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi tarafından 'Engelliler İçin Seminer' düzenlendi.

Şemdinli'de 'Engelliler İçin Seminer'

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanlarının girişimleriyle Şemdinli'de 'Engelliler İçin Seminer' düzenlendi. Guldexwîn Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Engelliler İçin Seminer' Özel Eğitimci Mervan Can tarafından verildi.

Seminerde özel eğitime muhtaç bireylerin kimler olduğu ve hangi engel gruplarının özel eğitim kategorisinde olduğu konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Özel eğitime muhtaç bireylerin eğitiminde kullanılan yöntemler eğitim ortamları ve eğitimde bulunan eksikliklere değinildi. Özel eğitime muhtaç bireyler gerek eğitimde gerek yasal konularda ve gerekse Şemdinli'nin imar planından kaynaklanan engeller dile getirildi. Şemdinli'deki yolların ve bulunan rampaların engelli bireylere nasıl daha uygun olacağı konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Her birey engelli adayıdır. İnsanlarımızın bu bireylerle empati kurmalarını ve bu bireylere zarar vermemeleri konusunda ve ayrıca zarar verenler karşısında düzeltici bir tutumun sergilemesi konusunda bilgi paylaşımı yapıldı.

Özel Eğitimci Mervan Can, seminer sonunda bu tarz seminerlerle toplumumuz ve bu bireylere eğitim veren eğitimci arkadaşlarımız daha duyarlı hale geleceğini ümit edeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER