Dursun Çiçek: MHP'nin HDP'ye karşı tavrını düzeltmesini bekliyoruz

CHP Milletvekili Dursun Çiçek, "MHP'nin HDP destekli bir hükümete karşı tavırları var. Bu tavırlarını düzeltmelerini bekliyoruz" dedi.

Dursun Çiçek: MHP'nin HDP'ye karşı tavrını düzeltmesini bekliyoruz

CHP’den milletvekili seçilen emekli albay Dursun Çiçek bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek mazbatasını aldı. Çiçek, “Muhalefette olan partilerin iktidar olduğu hükümet şeklinin ortaya çıkması için CHP olarak her türlü girişimde bulunacağız. Ancak MHP’nin HDP destekli bir hükümete karşı tavırları var. Bu tavırlarını düzeltmelerini bekliyoruz” dedi.

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberine göre; Ergenekon ve Balyoz davasında bir süre tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılan ve 7 Haziran seçimlerinde aday olarak CHP’den İstanbul milletvekili seçilen emekli Albay Dursun Çiçek, “Geçen sene bu zamanlar Silivri’de ‘bu hapisten nasıl çıkarız manevi işkenceden nasıl kurtuluruz’ diye hesaplar yapıyorduk. Bugün mazbatamızı aldık milletin vekili olarak Ankara’ya dönüyoruz, pazartesi Ankara’da olacağız” dedi.

‘Mücadelemiz devam edecek’

Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim isteğimiz milletin ortaya koyduğu iradenin algılanması ve şu an muhalefette olan partilerin iktidar olduğu hükümet şeklinin ortaya çıkarılması. Bu konuda CHP olarak her türlü girişimde bulunacağız. Yönetim şu an toplantılar yapıyor. Ancak MHP’nin HDP destekli bir hükümete karşı tavırları var. Bu tavırlarını düzeltmelerini bekliyoruz. Çünkü seçimde ortaya çıkan irade millet 13 yıllık iktidarın değiştirilmesi yönünde açık bir kanaatte bulunmuştur. Bu iradenin gereğini yapmamız lazım. Siyaseten kapatılan dosyaları açmamız lazım. Cumhurbaşkanının yasal sınırlar içine çekmemiz lazım. Seçim vaatlerimiz var emekçilerle, emeklilerle, YÖK’le, öğrencilerle ilgili. Bu sözlerimizi millete karşı yerine getirmemiz lazım. Dolayısıyla CHP’nin iktidara ortak olduğu bir hükümet şekli için mücadelemiz devam edecek.”

‘Öncelik CHP’nin azınlık hükümetinde’

“Öncelikli düşüncemiz CHP’nin azınlık hükümetine, MHP ve HDP’nin destek vermesi. Aksi halde HDP ve MHP’nin içeride ve dışarıda olduğu koalisyon alternatiflerine de açığız.”

Baykal’ın 17-25 Aralık açıklaması

“O hukuki bir açıklama. Bu konuda hükümet sözleşmesine protokolüne bir madde konmaz. Bu hukuki bir konu. Meclis’te önerge verilir milletvekilleri soruşturma açılması yönünde oy kullanırsa o dosyalar tekrar açılır. Şu an ki Meclis aritmetiğinde de muhalefetin oyu dosyaların tekrar açılması için yeterlidir. Zaten seçim sürecinde her 3 partide bu konuda irade beyan etmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER