HDP'li Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan mazbatalarını aldı

HDP'den Hakkari Milletvekili seçilen Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, İlçe Seçim Müdürlüğüne giderek mazbatalarını aldı.

HDP'li Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan mazbatalarını aldı

Behçet DALMAZ / DHA

HDP'nin 87.3 oranında oy alarak Türkiye rekorunu kırdığı Hakkari'de HDP'den Milletvekili seçilen Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, bugün İlçe Seçim Müdürlüğü'ne giderek mazbatalarını aldı. HDP Hakkari il Eş Başkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, Belediye Meclis üyesi Şaban Alkan ile birlikte ilçe Seçim Müdürlüğüne giden Milletvekilleri Zeydan ve Akdoğan, mazbatalarını ilçe Seçim Müdürü Fahrettin Aydın'ın elinden aldı. Aydın, seçim süreci boyunca yaptıkları çalışmalarla üstün performans gösteren milletvekillerine mazbataları almayı hak kazandıklarını belirtirken yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Mazbatasını alan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan,7 Haziran'da yapılan seçimlerinin tüm Türkiye halklarına hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi. Zeydan, şöyle konuştu:


"Türkiye halkları barış, demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. Kazanan barış, demokrasi olmuştur. Hakkari'den barış ve kardeşlik elimizi uzattığımızı söylüyorduk. Türkiye'nin geleceği adına uzattığımız bu elimizin havada bırakılmamasını temenni ediyorduk. Nitekim de öyle oldu. Türkiye'de yaşayan bütün halklar barıştan yana kendi tercihlerini kullandı. Bu sonuçların tüm halklarımıza hayırlı olmasını diliyor ve bizleri seçim boyunca yalnız bırakmayan Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz." 

HDP Hakkari Miletvekili Nihat Akdoğan ise, Türkiye'nin 'En önemli sorun' olarak nitelendirdiği Kürt sorununun çözümü için HDP'ye görev verildiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanının son yaptığı olumsuz açıklamalara bakılırsa bugün HDP'nin Mecliste oluşunun ne kadar önemli olduğunu bütün halklarımız görecektir. HDP, bundan sonra Türkiye'nin önünü açan bir parti olacaktır" dedi. 

HDP milletvekilleri daha sonra Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi'yi de makamında ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER