Tel Abyad artık YPG kontrolünde

Kobani ve Cizîre güçlerinin birleşerek Rakka-Tel Abyad yolunu kesmesi ve Tel Abyad-Akçakale arasındaki sınır kapısının kontrol altına alınmasından sonra YPG, Liwa El-Tehrîr ve Burkan El-Fırat güçleri 4 koldan kent içinde kalan IŞİD’e yönelik operasyon başlattı. Kent saat 21.20 dolaylarında IŞİD’den kurtarıldı.

Tel Abyad’a girerek denetimi sağlayan Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Burkan El-Fırat güçleri kent içinde kalan IŞİD’e yönelik dört koldan operasyon başlattı. Kent saat 21.20 dolaylarında tamamıyla YPG kontrolüne geçti.

Operasyon bölgesindeki Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabirinin aktardığı bilgilere göre; önceli gün öğleden sonra doğu cephesinden kente giren YPG güçleri dün tüm gün boyunca Tel Abyad’ı IŞİD’ten temizlemek amacıyla kentin birçok noktasında operasyonlarına hız verdi.

Dün öğleden sonra önce güneydeki stratejik tepelerde kontrolü sağlayarak Meşhur Tehtanî ve Foqanî mahallelerinde denetimi ele geçiren YPG ve Liwa El-Tehrir güçleri, daha sonra Cisêriyê köyünü de alarak Burkan El Fırat ve Kobani cephesi YPG güçleriyle birleşti.

Kobani ve Cizîre bölgelerindeki operasyon güçlerinin Cisêriyê köyünde birleşerek Tel Abyad’ın Rakka’yla bağlantısını kesmesinden sonra YPG, Liwa El-Tehrir ve Burkan El-Fırat savaşçıları, akşam saatlerinde IŞİD’in stratejik bağlantısını keserek Tel Abyad-Akçakale arasındaki sınır kapısını kontrol altına aldı.

Gün boyunca YPG’nin geliştirdiği operasyonlarda IŞİD’e büyük darbeler vuran YPG, Liwa El Tehrir ve Burkan El-Fırat güçleri, akşam saatlerinde Meşhur Foqani mahallesini denetim altına alarak Tel Abyad içindeki IŞİD’e yönelik operasyonlarına hız verdi.

Operasyonlarda yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü, çok miktarda silah ve cephaneye de el konulduğu belirtildi.

YPG kontrolünde

YPG ve Burkan El-Fırat güçlerinin IŞİD’e yönelik başlattığı operasyon sonucu saat 21.20 dolaylarında Tel Abyad’ın tamamen kurtarıldığı belirtildi.

YPG komutanlarından Husên Koçer de kentin kurtarıldığını doğruladı.

YPG ve Burkan El-Fırat güçleri, şehirde arama tarama faaliyetleri başlattı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 40 IŞİD’linin kentten kaçmaya çalışırken koalisyon uçakları tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER