SDG operasyona yeniden başladı, Haşdi Şabi ile birlikte vuruyor

IŞİD'in Suriye-Irak sınırındaki varlığına son vermek için iki ülkede eş zamanlı operasyon başlatıldı. Suriye Demokratik Güçleri Türkiye'nin bombardımanı nedeniyle askıya aldığı Deyrül Zor harekâtını yeniden başlattığını açıkladı. Eş zamanlı olarak, sınırın Irak tarafında da Irak ordusu ile Haşdi Şabi operasyon başlattı.

SDG operasyona yeniden başladı, Haşdi Şabi ile birlikte vuruyor
  IŞİD’le mücadelede gözler Suriye-Irak sınırına çevrilmiş durumda. Sınırın Suriye tarafında Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD karşıtı operasyonları yeniden başlarken, Irak tarafında da Irak ordusu ile Haşdi Şabi birlikleri operasyon için düğmeye bastı.

SDG: DİPLOMATİK ÇABALAR SONUCUNDA YENİDEN BAŞLADIK

SDG dün resmi bir açıklama yaparak, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik bombardımanı sonrasında durdurduğu Cizire Fırtınası Harekâtı’nı yeniden başlattığını açıkladı. SDG açıklamasında, “Türkiye-Suriye sınırındaki krizi yatıştırmak için kendi güçlerimizin liderliği ile uluslararası koalisyon yetkilileri arasında yapılan yoğun görüşmelerin, aktif diplomatik çabaların sonucunda Deyrül Zor’daki operasyonlar yeniden başlatılmıştır” denildi.

IRAK ORDUSU VE HAŞDİ ŞABİ SINIRDA

Eş zamanlı olarak, sınırın Irak tarafında da operasyon başladı. Buna göre, Irak ordusu ve Haşdi Şabi birlikleri sınırdaki IŞİD mevzilerini kontrol etmek için kapsamlı bir operasyon başlattı. Haşdi Şabi Operasyonlar Komutanı Kasım Müslih, Rudaw’a açıklamasında Anbar vilayetinin batısında, Irak-Suriye sınırlarında bulunan Sersar adasında IŞİD’e karşı operasyon başlatıldığını söyledi. Sınırın Irak tarafındaki operasyonlar, IŞİD militanlarının sınır boyunca sızmasına karşı yürütülüyor.

MCGURK İSTEMİŞTİ

Operasyonların, ABD Başkanı’nın IŞİD karşıtı koalisyondaki özel temsilcisi Brett McGurk’ün önceki gün Irak’ta bir dizi temasta bulunmasının ardından başlatılması dikkat çekti. McGurk, iki ülkenin sınırındaki operasyonun koordineli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söylemişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER