Selahattin Demirtaş: Kalıcı barışın yolu yüzleşmekten geçer

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da katıldığı bir toplantı öncesinde yaptığı açıklamada kalıcı barışın yüzleşme ile sağlanacağına dikkat çekerek Hakikat ve Yüzleşme Komisyonunun önemini vurguladı.

Selahattin Demirtaş: Kalıcı barışın yolu yüzleşmekten geçer
Demirtaş, Taksim Elit World Hotel’de Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu toplantısına misafir olarak katıldı. Salona girmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş , Newroz’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısını değerlendirdi.

Özellikle Hakikat ve Yüzleşme Komisyonunun oluşturulmasının önemine dikkat çeken Demirtaş “Bu çağrıya sahip çıkmak gerekir. Çünkü Türkiye’de yaşayan herkesin en acil ihtiyacı barıştır. Ve kalıcı barışa gitmenin de yüzleşmeyle doğrudan bağlantısı var” dedi.

Parlamentonun üzerine düşeni yaparak silahsızlanma çağrısının karşılığını vermesi gerektiğini belirten Demirtaş,  “Hem toplumsal barış ve hem de özgürlükler açısından umut verecek bir sürece girmiş olacağız” dedi.  Demirtaş Newroz’da yapılan çağrının umudu büyüteceğini düşündüğünü belirtti.  

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarını değerlendiren Demirtaş, “Bakalım ne çıkacak. Biz de izliyoruz. Özellikle sayın Başbakanın tavrı ne olacak merak ediyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER