Demirtaş: 7 Haziran zafer ilanımız olacak

Kazlıçeşme'de düzenlenen Newroz kutlamasında konuşan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın mesajının İstanbul'da da karşılık bulduğunu belirtti.

Demirtaş: 7 Haziran zafer ilanımız olacak
AKP diktatörlüğünü HDP'nin durduracağını belirten Demirtaş, birlik çağrısında bulunarak, "Artık omuz omuza direnmek dışında başka bir seçeneğimiz kalmadı" dedi. Erdoğan'a, "Sen tek başınasın, biz milyonlarız" diye seslenen Demirtaş, HDP'nin her kesime ulaşacağını ve seçim sonucunda halklara görkemli bir zafer ve barış armağan edeceğini vurguladı.


İstanbul Kazlıçeşme'de "Şengal ve Kobanê'de yanan Newroz ateşi Ortadoğu'yu özgürleştiriyor" sloganı ve yüzbinlerce kişinin katılımıyla Newroz kutlaması yapıldı.

Kutlamaya, HDP İstanbul İl Eş Başkanları Ayşe Erdem ile Cesim Soylu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, KESK ve DİSK üyesi sendika temsilcileri, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP MYK ve PM üyeleri, ESP SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren Suphi Nejat Ağırnaslı'nın (Paramaz Kızılbaş) annesi Nuran Ağırnaslı, Rojava'da yaşamını yitiren Serkan Tosun'un babası Niyazi Tosun da katıldı.

Devrimci Anarşist Hareket, Devrimci İşçi Partisi, Halkevleri, HDP ve HDK bileşenleri, Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), EMEP, ESP, Partizan gibi siyasi parti ve platform üyelerinin de katıldığı coşkulu Newroz kutlaması, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu sırasında yüzbinlerce kişi," Biji serok Apo" sloganını attı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan ve Türkiye devrimci önderlerinin fotoğraflarından oluşan dev pankartların asıldığı alanda, Kobanê'de yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçıları ile enternasyonalist devrimcilerin fotoğrafları yer aldı.

'GÜN KARDEŞLİĞE GEÇİŞ GÜNÜDÜR'

Açılış konuşmasını yapan Newroz Tertip Komitesi Başkanı Erkan Karabay, "Zulme ve sömürgeciliğe karşı Kürdistan, Ortadoğu ve Anadolu halklarının isyan ateşi olan Newroz bugün de halkların ortak mücadelesi olmaya devam ediyor" dedi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem ise "Gün artık kardeşliğe geçiş günüdür. Newroz tüm halkların bayramıdır Şimdi Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Mazlum Doğan bu alandan bizleri izliyor. Biz bugün buradan İstanbul'da 8 Haziran sabahının yeni bir umut olduğunu söylüyoruz. Yaktığımız Newroz ateşi barışı ve yeni yaşamı müjdeliyor, bugün buradan HDP'nin kazanacağını müjdeliyoruz" dedi. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu da, alanda bulunanları Kürtçe selamlayarak, kısa bir konuşma yaptı. Yurtsever Kürt gençliği adına yapılan konuşmada ise, devrimin öncü gücü olan gençliğin tek çatıda birleştirilmesi amacıyla federasyonlaşmaya gidileceği ve bunun için de kongre kararı aldığı duyuruldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz'u anlattığı eski görüntülerinin sinevizyondan yansıtıldığı ve Amed Newrozu'ndaki mesajının tekrar okunduğu sırada kitle "Disa disa Serhildan Seroke me Öcalan", "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

DEMİRTAŞ: İSTAANBUL SAYIN ÖCALAN'IN MESAJINI SICAK YÜREĞİYLE KARŞILADI

Kutlamada konuşan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu alanı dolduran yüzbinlerin; kadınların, gençlerin, emekçilerin, her birinizin, bütün ezilenlerin Newroz'u kutlu olsun" dedi.

Amed Newroz'unda okunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mesajına değinen Demirtaş, "Dün tarihi Amed Newrozu'ndan sonra Sayın Öcalan'ın barış mesajı bizden önce buraya ulaşmış. İstanbul bu mesajı sıcak yüreğiyle karşılamış. Buradan bütün ezilen halklara milyonlarca yürek olarak, sömürülen, yok sayılan, zulüm altında olan ama onuruyla direnen bütün halklarına selam gönderiyoruz. Zindanlarda direnenlere, Kobanê'de direnenlere, İmralı'da Başkan Apo'ya Newroz selamı gönderiyoruz" diye konuştu.

BİRLİK ÇAĞRISI

Demirtaş, uzun soluklu bir mücadelenin emekçileri olduklarını söyleyerek, tarihin yeniden yazılmaya başlandığı bir dönemde olunduğunu belirtti. "Bu dönemde Newroz heyecanı ve coşkusuyla bu gidişata bir 'dur' deyip ülkenin her bir köşesinde kendi istediğimiz bir yeni yaşamı inşa etmek istiyorsak, bunun yolu bellidir. Artık omuz omuza direnmek dışında başka bir seçeneğimiz kalmadı. Bizi elinde tuttuğu devlet imkanları ile ezmeye çalışanlara karşı birlik olma günüdür" mesajını verdi.

ERDOĞAN'A: SEN TEK, BİZ MİLYONLARIZ

Newroz'da alanlara çıkan milyonların kimin barıştan, demokrasiden yana olduğunu netleştirdiğini dile getiren Demirtaş, "Bu Newroz kimin demokrasi istediğini, kimin diktatörlüğe sarıldığını ispatlamıştır" diye ekledi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerini eleştiren Demirtaş, "Bakmayın öyle 'tek adam benim' diyenlere, aldanmayın. Sen yalnız tek kalmaya devam edeceksen biz milyonlarız, sen tek başınasın. Biz kadını, erkeği, Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Ermenisi, Çerkesi ile milyonlarız, sen teksin. Giderek yalnız kalmaya devam edeceksin. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı sana mı kalacak" dedi.

'Ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaş isteyecek halimiz yok'

Demirtaş, 7 Haziran'da düzenlenecek genel seçimlere de değinerek, şunları ifade etti:

'GÖRKEMLİ BİR ZAFER ARMAĞAN EDECEĞİZ'

"7 Haziran bizim geleceğimizi, torunlarımızın bu vatanda nasıl yaşayacağının belirleneceği gündür. Kucaklaştığımız ve kardeşleştiğimiz bir gelecekten yana mı olacağız yoksa tek adam diktatörlüğüne mi mahkum olacağız. Ülkemizin ezilenlerinin barışını kurma zamanıdır. Sandıktan çıkan sonuç barışa hizmet edecek. Söylemleri açıklamaları izliyorsunuz. 'Demokrasiden yana barıştan yana hiçbir adım atmayacağız' diyorlar. Asla ama asla korkuya, paniğe gerek yok. Ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaş isteyecek halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız. '10 madde olmaz' diyenler, 'anadil olmaz' diyenler, siz isteseniz de istemeseniz de bu ülkede barış olacak. Ve barış senin iki dudağının arasında değil. Barışı arayanlar gençlerin gözündeki ışığa, anaların dilindeki dualara baksınlar. Biz barışı ve demokrasiyi herkesten fazla istediğimiz için, AKP'yi durduracak tek güç olduğumuz için bize saldıracaklar. Ama bu saldırılara karşı sükunetle akıllıca cevap vermek lazım. Provokasyonlara asla pirim vermeyin.

Sizler 'bu iş olur' dediğiniz müddetçe biz size layık olacağız. Görkemli bir zaferi bütün halklara armağan edeceğiz. HDP'nin AKP diktatörlüğünü durdurma iddiası Türkiye'nin her yerinde yankı buluyor. Dün yüzlerce aydın, sanatçı neden HDP'nin yanında olunması gerektiğini ifade ettiler. Onlara selamlarımı sunuyorum. Sandıkları sizin gibi aslanlara emanet edeceğiz ki, kediler yaklaşamasın. Her sandıkta özel olarak çalışma yapmamız lazım. Bugüne kadar gitmediğimiz kim varsa, bizi yanlış anlamış ya da bizim yanlış anlattığımız ne varsa, ya da bize karşı eleştirisi olan kim varsa onlara gitmemiz, onlarla gönül köprüsü kurmamız lazım. Madem birlikte eziliyoruz, madem bizler alın terimizle üretiyoruz, madem bizler emeğimizle bu ülkeyi kalkındırıyoruz. Neden biz yönetmeyelim, diyeceksiniz. İşte HDP bütün Türkiye'ye bunun imkanını sunuyor. Gittiğiniz her yerde partimizin Türkiye'nin önünü açacak politikalarını anlatırsanız, temas ettiğiniz herkes HDP'nin yanında yer alacaktır. HDP artık vicdanın, Türkiye'de demokratik kurtuluşun sesidir. 7 Haziran'da büyük bir zaferi haklarımıza armağan edeceğiz."

'2016 NEWROZ'UNDA BURADA BARIŞIN TADINDAN BAHSEDECEĞİZ'

Demirtaş halka hitaben, "Siz hazırsanız kazanacağız. Önümüzde ne Kenan Evren'in faşist barajları ne de AKP'nin dikta barajı dayanabilir. Halk sel olmuş akıyorsa barajlar dayanamaz. 7 Haziran demokrasi zaferimizin ilanı olacak. 7 Haziran aynı zamanda solun, işçinin emekçinin zaferi olacak. Sizin yaktığınız Newroz ateşi Ortadoğu'yu aydınlatacak. IŞİD barbarlığı da AKP barbarlığı Newroz aydınlığında yok olacak. 2016 Newrozu'nda burada toplandığınızda artık barışın kendisinden, barışın tadından bahsedeceğiz. Kazlıçeşme Meydanı bugün yine tarih yazarak Amed'i kıskandırdı. Onlar da kusura bakmasından ama burası da ezilenlerin kentidir" ifadelerini kullandı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER