KCK: Haseke katliamının hesabı mutlaka sorulacak

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, IŞİD faşistlerinin Hasekê’de gerçekleştirdiği katliamı nefretle kınadı. Hasekê şehitlerini saygı ile anarak, aileleri ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

KCK: Haseke katliamının hesabı mutlaka sorulacak
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, IŞİD faşistlerinin Hasekê’de gerçekleştirdiği katliamı kınayarak, “tüm demokrasi ve özgürlük mücadelesi güçlerini statükocu politikalara ve IŞİD faşizminin saldırılarına karşı Kürt halkıyla birlikte bir kez daha mücadele birliğine çağırıyor, bu vesileyle Rojava'daki direnişi selamlarken Hasekê katliamını hesabının mutlaka sorulacağını belirtiyoruz” dedi.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Hasekê katliamını kınayan yazılı bir açıklama yaptı. KCK açıklamasında, “IŞİD faşistlerinin Hasekê’de gerçekleştirdiği vahşi katliamı nefretle kınıyor, katliamda yaşamını yitirerek şehit düşenleri saygı ve minnetle anıyor, başta yakınları ve aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi. 

“Rojava devriminin ve halkların düşmanı olan güçler çok iyi bilmelidirler ki, yaptıkları saldırı ve katliamların hesabını misliyle ödeyeceklerdir” denilen KCK açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Kobanê’de ve Şengal’de halkımızın direnişi, YPG ve YPJ güçleri karşısında tarihsel yenilgi alan IŞİD faşizmi, Kürdistan'da temizleninceye dek mücadelemiz sürecektir. IŞİD faşistleri sadece Kürdistan'da değil, oldukları her yerde mücadelemizin hedefidirler. Arkasındaki güçler kim olursa olsun hiçbir güç IŞİD faşizminin yeryüzünde silinmesine engel olamayacaktır. İnsanlık, tarih, kültür ve doğa düşmanı bu faşist çete güruhu tasfiye edilmek zorundadır. Kobanê, Şengal, Tıl Hemıs ve Tıl Temır’de iradesi kırılan ve yenilgiye uğratılan DAİŞ faşistleri, intikam almak için vahşi katliamlara başvurmaktadır. Ancak hiçbir saldırı ve katliam halkımızın direniş iradesini kıramayacak, aksine bu saldırılar karşında savaşan halk gerçeğine ulaşılarak direniş daha da yükseltilecektir.

‘HASEKÊ KATLİMANIN HESABI SORULACAK’

Ortadoğu'nun demokratikleşmesi, tüm inançların ve kimliklerin özgürlüğü için hiçbir dönemle kıyaslanmayacak kadar bugün ortak mücadele bir zorunluluk olmuştur. Demokratik ulus perspektifiyle tüm halkların özgürlüğü ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesi için bu zorunludur. Rojava bugün bu direnişin öncülüğünü yapmaktadır. Bölgenin demokratikleşmesini, halkların demokratik ve özgür yaşamını istemeyen statükocu ulus devletçi güçlerin ve uluslararası hegemonik politikaların IŞİD faşizmi gibi insanlığın başına bela olan örgütlerin ortaya çıkmasında ki rolü büyüktür. Bu güçler politikalarını değiştirip halklara ve insanlığa daha fazla acı çektirmenin zalimliğinden vazgeçmelidirler.

Bu temelde tüm demokrasi ve özgürlük mücadelesi güçlerini statükocu politikalara ve IŞİD faşizminin saldırılarına karşı Kürt halkıyla birlikte bir kez daha mücadele birliğine çağırıyor, bu vesileyle Rojava'daki direnişi selamlarken Hasekê katliamını hesabının mutlaka sorulacağını belirtiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER