YSK'dan yurtdışındaki seçmenlere uyarı

YSK Başkanı Güven, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne adres beyanında bulunan yaklaşık 8 bin kişinin oy kullanacağı yerle ilgili düzeltme yapılması gerektiğini belirtti.

YSK'dan yurtdışındaki seçmenlere uyarı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne adres beyanında bulunan yaklaşık 8 bin kişinin oy kullanacağı yer olarak adresinin bağlı olduğu temsilcilik yerine adres beyanında bulunduğu temsilciliğin işlendiğini belirlediklerini ifade ederek, bunların düzeltilmesi gerektiğini bildirdi.

YSK tarafından yapılan açıklama şöyle:

“125. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler oylarını yurt dışında adreslerinin bağlı olduğu dış temsilciliklerde ülkelere göre farklılık göstermekle birlikte 8-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında kullanacaklardır. Bu tarihler arasında oylarını kullanamayan seçmenler 8 Mayıs – 7 Haziran 2015 tarihleri arasında Yüksek Seçim kurulunca belirlenen gümrük kapılarında da oy kullanabileceklerdir.

“Kurulumuzca Yurt Dışı Seçmen Kütüğü üzerinde yapılan incelemede 8 Kasım 2014 ile 10 Mart 2015 tarihleri arasında adres beyanında bulunan bazı vatandaşlarımızın (adres beyanlarını bağlı bulundukları temsilcilikler dışındaki temsilciliklere yapanların) oy kullanacağı yer olarak adresinin bağlı olduğu temsilcilik bilgisi yerine adres beyanında bulunduğu temsilciliğin kaydedildiği tespit edilmiştir.

“Bu şekilde hatalı kayıtlar, seçmen kütükleri askıya çıkarıldığı için Kurulumuzca resen düzeltilemeyeceğinden, seçmenlerin www.ysk.gov.tr adresinden kayıtlarını ve oy kullanacakları temsilcilik bilgilerini kontrol etmeleri, kaydı olmayan ya da bu şekilde temsilcilik bilgisinde yanlışlık olan vatandaşlarımızın askı süresi bitimine (27 Mart 2015 Cuma günü Türkiye saati ile saat 17.00’ a) kadar en yakın temsilciliğe başvurarak Adres Beyan Formu doldurmaları hususu kamuoyuna duyurulur.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER