Şemdinli DBP, HDP ve KJA'dan basın açıklamasına katılım çağrısı

DBP, HDP ve KJA, İran istisbaratının tecavüz girişimnde bulunarak katlettiği Ferinaz Xosrawanî için eylem yapan Mahabad halkına destek için Şemdinli'de yapılacak basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

Şemdinli DBP, HDP ve KJA'dan basın açıklamasına katılım çağrısı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Başkanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe Başkanlığı ve Kongreya Jinen Azad (KJA) İran istisbaratının tecavüz girişimnde bulunarak katlettiği Ferinaz Xosrawanî için eylem yapan Mahabad halkına destek için Şemdinli'de basın açıklaması yapacak. 

İran'ın Mahabad kentinde 4 Mayıs'ta çalıştığı otelde İran istihbarat birimi üyelerinin tecavüz girişimlerine karşı otelin dördüncü katına çıkarak intihar eden 26 yaşındaki Ferinaz Xosrawanî için Mahabadlı Kürtlerin protesto eylemlerine İran'ın saldırısı sonucu iki kişi yaşamını yitirdi.

Kentte eylemler sürerken DBP, HDP ve KJA Ferinaz'a yönelen saldırıyı kınamak ve Mahabad halkına destek için 09.05.2015 Cumartesi günü saat 16.30'da Şemdinli Halkların Demokratik Partisi (HDP) önünde basın açıklaması yapacak. 

Yapılacak basın açıklamasına tüm Şemdinli halkının katılması çağrısı yapıldı.

TARİH     : 09 MAYIS 2015 CUMARTESİ

YER         : ŞEMDİNLİ HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ ÖNÜ

SAAT       : 16.30 
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER