Mersin'de HDP seçim bürosuna saldırı

Mersin’in Yenişehir ilçesinde HDP’nin seçim irtibat bürosuna gece saatlerde kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Büronun camlarını kıran, bayraklarını söken ve kapısına taşa sarılı MHP bayrağı bırakan saldırgan, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Mersin'de HDP seçim bürosuna saldırı

Mersin’in Yenişehir ilçesi 45 Evler Mahallesi’nde bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim irtibat bürosuna gece saatlerde kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, gece saatlerinde yaşanan saldırıda büronun camlarını kıran, bayraklarını söken ve kapısına taşa sarılı MHP bayrağı bırakan saldırganın daha sonra olay yerinden ayrıldığı belirtildi.

DİHA’ya konuşan görgü tanığı, saldırının gece 03.20 sularında yapıldığını, seçim bürosunun önüne gelen bir kişinin HDP’nin bayraklarını söktüğünü belirterek “Şahısı ilk önce HDP’liler sandım ve eve girdim eve girdikten sonra bir ses duydum ve tekrar pencereye çıktım. Büronun camlarının kırık olduğunu gördüm” dedi.

Saldırının duyulması üzerine HDP yöneticileri seçim bürosunun önüne gelerek, incelemelerde bulundu.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, saldırının HDP’nin yeni yaşam çağrısından haz etmeyenlerin işi olduğunu söyledi. Seçime yaklaştıkça saldırıların artabileceği uyarısında bulunan Günbat, “Biz sadece seçim çalışmamızı yapacağız. Provokasyonlara gelmeyeceğiz, şiddeti körüklemeye ilişkin bir açıklama da bulunmayacağız ve herhangi bir siyasi partiyi ırkçı söylemlerle hedef haline getirmeyeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER