Nisan'da 3 maden işçisi hayatını kaybetti

DİSK Dev. Maden-Sen’in her ay yayımladığı maden iş cinayeti raporuna göre nisan ayında üç maden işçisi hayatını kaybetti.

Nisan'da 3 maden işçisi hayatını kaybetti

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (Dev Maden-Sen), Nisan ayında maden ocaklarında yaşanan iş cinayetleri raporunu açıkladı.

Raporda, 2015’in Nisan ayında maden cinayeti sonucunda patlama, göçük ve sürücü kabinin ezilmesi sonucu Erol Uğur, Mustafa Yaylı ve Mahmut Meydan adlı işçilerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dev Maden-Sen, “Soma katliamının yaşanmasının üzerinden bir yıl geçti. Demokratik kamuoyunun, işçi ve emekçilerin, işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında iktidar partisi AKP’ye karşı artan tepkilere rağmen, son bir yıllık süreçte yine iş cinayetleri ve yaralanmalar yaşandı, yine maden işçisinin yaşamı hiçe sayıldı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik yasa, yönetmelik ve uygulamalarda değişen bir şey olmadı” dedi.

Dev Maden-Sen’in açıklamasında yaşamını yitiren işçilere ilişkin şu bilgiler yer aldı:

8 Nisan: Bilecik, Gölpazarı, Gökçeler Köyü’nde faaliyet yürüten özel sektöre ait bir taş ocağında meydana gelen patlama sonucu Erol Uğur (38) yaşamını yitirdi.

10 Nisan: Isparta, Şakirkaraağaç İlçesinde faaliyet yürüten Eti Maden’e bağlı barit ocağında çalışan Mustafa Yaylı (3) göçük altında kalarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yaylı kurtarılamadı.

28 Nisan: Gümüşhane OSB’de özel sektöre ait bir maden işletmesinde meydana gelen kazada, paso yüklü kamyonun damper pistonunun bükülerek sürücü kabinini ezmesi sonucu, Mahmut Meydan (59) yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER