Yıldız: Aleviler sandık başına giderek HDP’ye oy vermeli

Basel Alevi Kültür Merkezi Başkanı Veysel Yıldız, Alevilerin kendi kimliklerini ve inançlarını özgürce yaşayabilmesi için HDP’nin büyük bir şans olduğunu ifade ederek, CHP’nin Alevilere katliamlardan başka bir şey sunmadığını söyledi.

Yıldız: Aleviler sandık başına giderek HDP’ye oy vermeli
 Basel Alevi Kültür Merkezi Başkanı Veysel Yıldız, Alevilerin kendi kimliklerini ve inançlarını özgürce yaşayabilmesi için HDP’nin büyük bir şans olduğunu ifade ederek, CHP’nin Alevilere katliamlardan başka bir şey sunmadığını söyledi. Yıldız, başta Basel olmak üzere İsviçre ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan bütün Alevilerin sandık başlarına giderek HDP için oy kullanması çağrısında bulundu.

7 Haziran’da yapılacak olan 25 dönem milletvekili seçimleri için Avrupa’da yaşayan seçmenler dün itibariyle sandık başına gitmeye başladı. Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) bünyesindeki Alevi dernekleri arasında HDP’yi destekleme kararı alan Basel Alevi Kültür Merkezi Başkanı Veysel Yıldız, başta Basel olmak üzer İsviçre ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan Alevilerin sandık başına giderek HDP’den yana oy kullanması gerektiği çağrısında bulundu.

‘HDP ALEVİLER İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS’

HDP’nin Aleviler için büyük bir şans olduğunu dile getiren Yıldız, tarihte ilk defa Alevilerin siyasi bir parti içerisinde kendi kimliği ve inancıyla var olduğunu vurguladı. Sistem partilerinin Alevileri bugüne kadar siyasi amaç uğruna hep kullandığını söyleyen Yıldız, Alevilerin bu dönemde HDP ile ortaklaşmasını sadece bir ittifak olarak algılanmaması gerektiğini belirten Yıldız “biz HDP ile ittifak kurmuyoruz biz HDP içinde kendimizi var ediyoruz. HDP bugün nasıl bütün ötekileştirilenlerin, emekçilerin partisiyse Alevilerinde kendi partisidir. Bu anlamda her Alevi HDP’yi kendi partisi olarak görmeli ve desteklemelidir” dedi

‘AKP DİKTATÖRLÜĞÜNÜ DURDURACAK TEK GÜÇ HDP’DİR’

Ülkede yaşayan farklı halkaların ve inançların düşmanı haline gelen AKP diktatörlüğü durduracak tek gücün HDP olduğunu söyleyen Yıldız, demokrasiden ve özgürlükten yana olan bütün kesimlerin HDP’yi desteklemekten başka şansı olmadığını söyledi. AKP zihniyeti ile eş değer olan DAİŞ çetelerinin Suriye’deki Alevi köylerinde yaptığı katliamları da hatırlatan Yıldız “bu zihniyetin elinden gelse bütün Alevileri bir günde ortadan kaldırır. Bütün Aleviler bu zihniyete karşı kimlerin Kobanê’de, Rojava’da savaştığını iyi biliyor bunları iyi görmek gerekir. O gün Kobanê düşmüş olsaydı DAİŞ çeteleri Alevi katletmek için kendisine büyük bir alan açacaktı. İşte tüm bu gerçekleri göz önüne alarak DAİŞ zihniyeti taşıyanların iktidara tek başına gelmemesi için bütün Aleviler HDP’yi desteklemeli’ şeklinde konuştu.

‘CHP ALEVİLERE KATLİAMDAN BAŞKA BİR ŞEY SUNMADI’

Alevilerin büyük bir çoğunluğunun bugüne kadar oylarını CHP’den yana kullandığına değinen Yıldız, CHP’nin Alevilere somut olarak hiç bir şey sunmadığını dile getirdi. CHP’nin Maraş, Çorum, Sivas katliamlarında ki rolünü hatırlatan Yıldız, Alevilerin CHP’ye oy verecek hiç bir haklı gerekçesinin olmadığını ifade etti. Yine Alevilerin temel talepleri arasında yer alan Diyanet İşlerinin kaldırılması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, kapatılan Alevi dergâhlarının yeniden açılması ve Aleviliğin inanç olarak tanınması gibi isteklerinin bugün sadece HDP tarafından savunulduğunu aktaran Yıldız “bütün aleviler açıp HDP’nin programını ve tüzüğünü okursa kendisini onun içinde rahatça bulacaktır” dedi.

‘AVRUPA’DA YAŞAYAN ALEVİLER SANDIK BAŞINA GİDEREK HDP’YE OY VERMELİ’

Alevilerin uğradıkları katliamlara rağmen ayakta kalmayı başarabildiğini belirten Yıldız “sistemli olarak bütün alanlarda Aleviliği yok etmek için uygulanan asimile politikalarını durdurmak için de HDP içerisinde yer alarak kendi inanç değerlerimizi ve kimliğimizi korumalıyız” dedi. HDP’nin var olması ile birlikte özellikle Avrupa’da yaşayan Alevi gençlerin kendi kimliğine daha çok sahip çıkmaya başladığını ifade eden Yıldız, Avrupa’da yaşayan alevi gençlerinin çoğunun HDP’ye oy vereceğini dile getirdi. Alevlilerin tek temsilcisi olan HDP’nin barajı aşması için Avrupa’dan gidecek her oyun çok kıymetli olduğunun altını çizen Yıldız “başta Basel olmak üzere İsviçre ve Avrupa’nın bütün kentlerinde yaşayan aleviler kendi geleceği için sandık başına giderek HDP’ye oy vermeli. Her şeyden her Alevi vicdanı sorumluluk gereği bunu yapmalı” dedi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER