Şemdinli Nujin Kadın Yaşam Evi'nden kız öğrencilere seminer

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi faaliyetlerini sürdürüyor.

Şemdinli Nujin Kadın Yaşam  Evi'nden kız öğrencilere seminer
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından 7 Ekim 2012 tarihinde açılışı yapılan ve Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi faaliyetlerini sürdürüyor.

Şemdinlili kadınlara, film gösterimi, kadın hastalıkları ve çocuk sağlığı gibi birçok konuda seminer veren Şemdinli Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanları son olarak ilçenin çeşitli liselerinde eğitim gören kız öğrencilerle bir araya geldi. 

Nujin Kadın Yaşam Evi’nin Şemdinlili kadınlar için yaptıkları faaliyetler hakkında öğrencilere bilgi verilirken, seminere katılan kız öğrencilerin de Nujin Kadın Yaşam Evi’nden ne gibi beklentilerinin olduğu soruldu. Türkiye'de resmi rakamlara göre her gün ortalama 5 kadın hayatlarındaki erkekler tarafından herkesin gözleri önünde katledildiğinin vurgulandığı seminerde kız öğrencilere şiddet gören tanıdıklarının olup olmadığı soruldu.

Şemdinli Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanları tarafından seminere katılan öğrencilere son olarak IŞİD anlatılırken, Kobani içinde de birçok alanda kampanyalar başlatıklarını ifade etti.




Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER