Şemdinli'de çatışma çıktı iddiası

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Irak ve İran sınırında bulunan Tekeli köyü kırsalında askerler ile PKK'liler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Şemdinli'de çatışma çıktı iddiası
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Irak ve İran sınırında bulunan Tekeli köyü kırsalındaki Gedik Tepe yakınların bulunan Mêrgesav ile Sugırt bölgesinde askerler ile PKK'liler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Şemdinli İlçesi'nin Tekeli (Gare) Köyü'ndeki Tekeli Hudut Taburu'na bağlı askerler Gedik Tepe kırsalında bulunan Mêrgesav ile Sugırt bölgelerine operasyon düzenledi. Operasyona çıkan askerler ile PKK'liler arasında Mêrgesav ile Sugırt bölgesinde çatışma çıktığı ve çatışmanın uzun süre devam ettiği belirtildi.

Konu hakkında telefonla görüştüğümüz Demokratik Bölgeler Partisi İlçe Eşbaşkanı Davut Evin ise; " bizimde aldığımız bilgiler doğrultusunda Tekeli Hudut Taburu'na bağlı askeler Tekeli (Gare) Köyü kırsalına operasyon hazılığında olduğu ve bölgeye çok ciddi yığınak yaptığı bilgisini aldık. Hemen ardından da Mêrgesav ile Sugırt bölgesinde ağır silahların da kullanıldığı çatışma çıktığı haberini aldık. Bu süreçte böyle bir çatışmanın yaşanması hem sürece hem de seçimlere gölge düşürecektir. TSK süreci ve seçimlere gölge düşürmek için provakasyon yapmaya çalışıyor. Daha birkaç zaman önce Ağrı Diyadin'de de provakasyon amaçlı çatışma çıkardı. Bölgede olası bir provakasyonun yaşanmaması için partili arkadaşları görevlendirdik. Durumdan endişeliyiz" dedi.

Çatışmanın ardından bölgeye asker sevkiyatı yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER