Şemdinli'de kayıp 14 köylünün failleri Hapuşte yaylasında sorulacak!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" şiarıyla her hafta eylem yapan Cumartesi Anneleri, İHD ve kayıp yakınları, Şemdinli'de askerler tarafından kaybedilen 14 köylünün akıbetini sormak için Hapuşte yaylasında bir araya geliyor.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" şiarıyla her hafta eylem yapan Cumartesi Anneleri, İHD ve kayıp yakınları 69. eylem için 24 Temmuz 1994 yılında Şemdinli ilçesinin Ormancık (Bêgalte) köyünde askerler tarafından gözaltına alınarak kaybedilen 14 köylünün akıbetini sormak için Ormancık mezrasına bağlı Hapuşte yaylasında bir araya geliyor. 


İHD Şemdinli şubesi temsilcisi Kadri Özcaner; "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" şiarıyla her hafta Yüksekova ilçesindeki Sanat Sokağı’nda eylem yapan Cumartesi Anneleri, İHD ve kayıp yakınları 69. eylem için askerler tarafından 24 Temmuz 1994 yılında Ortaklar (Bêsusın) Köyü Ormancık (Bêgalte) mezrasında gözaltına alınarak kaybedilen 14 köylünün faillerini sormak için Hapuşte (Xebîştê) yaylasında bir araya geleceğiz. Burada askerler tarafından gözaltına alınarak kaybedilen 14 köylünün akıbetini soracağız. Tüm halkımızı 25 Temmuz 2015 Cumartesi günü Hapuşte yaylasında gerçekleştireceğimiz ‘Kayıplar Bulunsun Filler Yargılansın’ eylemine davet ediyoruz” dedi.
 


TARİH : 25 TEMMUZ 2015 CUMARTESİ GÜNÜ

YER     : ORMANCIK (BÊGALTE) KÖYÜ HAPUŞTE (XEBÎŞTE) YAYLASI

SAAT  : 10.30

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER