Şemdinli'de Necdet Yaman açıklaması

Hakkari’nin Şemdinli İlçesine bağlı Irak sırındaki Derecik Beldesi'ne bağlı Samanlı (Mavan) Köyü’nde askerler tarafından vurularak öldürülen Necdet Yaman olayı Şemdinli'de basın açıklamasıyla kınandı.

Şemdinli'de Necdet Yaman açıklaması

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesini Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'ne bağlı Samanlı (Mavan) Köyü'nde 26 Ocak günü askerlerce vurularak öldürülen Necdet Yaman (26) olayı Şemdinli'de düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı. Şemdinli Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binası önünde bir araya gelen kitle ayrılık deresi üzerinde bulunan köprü kavşağına kadar yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık, ' Necdet Yaman ölümsüzdür', ' Katil Devlet Hesap Verecek', ' Derecik Uyuma Şehidine Sahip Çık', 'Mavan Halkı Yalnız Değildir' sloganları atıldı. Buradan tekrar DBP ilçe binası önüne gelen kitle basın açıklamasına katıldı. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması metni kitle adına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanı Davut Evin tarafından okundu.

' Bir genç daha devletin güvenlik güçleri tarafından acımasızca katledildi'

DBP İlçe Başkanı Davut Evin basın açıklamasında; ' bildiğiniz üzere geçen hafta Samanlı köyünde devlet terörü tekrar hortlayarak masum bir gencin canına kastetti. Bu genç Necdet Yaman'dı. Bilerek ve kasten, hukuk ve insan hakları hiçe sayılarak gözlerimizin önünde bir genç daha devletin güvenlik güçleri tarafından acımasızca katledildi. Necdet Yaman Mavanlı (Samanlı) bir annenin ciğeriydi. Binlerce annenin yüreklerine ateş düşürdükleri gibi kan bağımlısı caniler Necdet'i annesini de gözü yaşlı bıraktılar. Size sesleniyoruz ey kan görmeyi ve içmeyi seven barbar ruhlu caniler. Size daha ne kadar tahammül edeceğimizi sanıyorsunuz? Barbarlığınızın sınırları nereye kadardır? Mazlum halkımızın üzerinde denemediğiniz toplu katliamlar yargısız infazlar, failli meçhuller ve barbarlığınızı tanımlayacak nice çirkef uygulamalar kalmadı. Ama sizde çok iyi biliyorsunuz ki, bu acımasızlığınız korkunuzdandır. Korkaksınız, korktuğunuz için siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz " dedi.

"Bizler sizin barbarlıklarınıza sizin gibi karşılık verecek değiliz "

Evin açıklamasının devamında, "halkımız Mezopotamya'nın en kadim ve en medeni halklarındandır. Bizler sizin barbarlıklarınıza sizin gibi karşılık verecek değiliz. Onurlu ve şereflice sizinle mücadele etmeye devam edeceğiz. Tarih şahittir ki, bütün barbarlıklar medeniyete ve insanlık vicdanına mahkum olmuş ve utançla anılmıştır. Bu vahşice uygulamalarınız her geçen gün sizin aleyhinize işlemektedir" dedi.

"Necdet Yaman için adaletin tecelli etmesini ummaktayız"

Adaletinize gelince; Cumhuriyet tarihi boyunca acımasız siyaset ve uygulamalarınıza adil yaklaşımlarınızı bu halk göremediğini kaydeden Evin şöyle dedi:

"Bundan sonra bu katliamlara adil yaklaşacağınızdan şüphe duymaktayız. Dolayısıyla Necdet Yaman için de adaletin tecelli etmesinde her ne kadar endişeliysek de yargının ve diğer bütün katliamlarda acele etmesini ve yerini bulmasını ummaktayız. Eğer adaletiniz varsa katillerin bir an önce ifşa edilmesini ve cezalandırılmasını beklemekteyiz " dedi.

Evin son olarak; Halkımızın idaresi doğrultusunda Necdet Yaman'ın ailesinin yanında olduğumuzu belirtiriz. Acılarını ailesi kadar paylaşıyoruz. Bu katliamı şiddetle kınıyor, katillerini ve destekçilerini lanetliyoruz” dedi.

Basın açıklamasına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Davut Evin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Galip Geylani, Şemdinli Belediyesi Eş Başkanı Seferi Yılmaz, Nahide Yıldız, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı (DTK) Nurettin Tekin, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanları, STK temsilcileri, ilçe esnafı ve halk katıldı.








Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 19:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 9 yıl Önce

çarşıda 500 kişi gerdi bölgesinden gelen vatandaş vardı hiç biri bu basın açıklamasına gelip de destek vermedi

gerdi
gerdi - 9 yıl Önce

daha önce öldürülen gerdililer için de aynısı yapılsın. sonra gerdiler katılır.

SIRADAKİ HABER