Şengal'de 2 PKK'li yaşamını yitirdi

Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda aralarında Ebu Ömer adında bir emirin de bulunduğu 11 DAİŞ çetesi öldürüldü. 2 PKK'li de yaşamını yitirdi.

Şengal'de 2 PKK'li yaşamını yitirdi
Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda aralarında Ebu Ömer adında bir emirin de bulunduğu 11 DAİŞ çetesi öldürüldü. 2 PKK'li de yaşamını yitirdi.


HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’de yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.  

Komutanlık açıklamasında şu bilgiler verildi:

“26 Ocak günü akşam saat 17.30 ile 19.00 arasında Gerilla güçlerimiz Suka Jer mahallesi çevresinde iki suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemler sonucu 2 çete ölmüştür.  Yine akşam saat 20.30 da Sitti Zeynep'te yapılan diğer bir suikast eylemi sonucu da 1 çete ölmüştür.

27 Ocak bugün saat 00.30 da Şengal merkezde hareket halinde bulunan DAİŞ çetelerine ait 2 araca yönelik bir eylem düzenlenmiştir. Eylem sonucunda ağır darbelenen araçlarda çetelerin kaybı netleştirilememiştir.

27 Ocak bugün sabah saat 5.00 ile 6.00 arasında Suka Jer mahallesi çevresinde hareket halindeki bir gurup çete direniş güçlerimizce fark edilmiştir. Fark edilen bu gurup yakın mesafeden BKC ve Kleşnikof ferdi silahlarla etkili vurulmuştur. Burada net 8 çete ölmüş 2 çetede yaralanmıştır.  Bu grup içinde  ölen çetelerden biri Ebu Ömer adındaki çete Emir'idir.“

2 PKK'Lİ YAŞAMINI YİTİRDİ

27 Ocak sabah saat 5.00'te Berbiroj mahallesi çevresinde konumlanan gerilla güçlerine yönelik DAİŞ çetelerinin ağır ve uzun namlulu silahlarla bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Komutanlık, 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini kayedtti. Açıklamada devamla, “Erdal Welat (Salman Tolan) ve Erdal Aryen (Şiyar Daimi) yoldaşlar Şengal direniş mücadelesinde büyük bir iddianın sahibi olarak yerlerini alan militan yoldaşlarımız olmuşlardır. Bu önemli tarihi görev karşısında büyük bir bilinci, özveriyi, kararlılığı ve azmi taşıyan yoldaşlarımız gösterdikleri örnek duruş ile de Apocu Militanlığın ısrarlı mücadele tarzını bizlere devretmişlerdir. Bu görevi Şengal'in özgürlüğüne taşıyacağımız sözünü vererek şehitlerimize bağlı kalacağımızı belirtiyoruz” denildi.

27 Ocak tarihinde yaşamını yitiren gerillalarının Maraş Doğumlu Erdal Welat kod adlı Salman Talan ile Amed doğumlu Erdal aryen kod adlı Şiyar Daimi olduğu ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER