Şengal'de Newroz kutlandı

Şengal dağında kalan Êzdî halkı, Newroz’u meşaleler yakarak karşıladı. Şengal dağının Serdeşt alanında çadır kamplarda yaşayan Êzdîler bu yılki Newroz’u meşaleli bir yürüyüşle kutladı.

Şengal'de Newroz kutlandı

Meşalelerle PKK lideri Abdullah Öcalan’ın isminin yazıldığı yere kadar yürüyen halk, ‘Bijî Berxwedana Şengalê', 'Bijî Serok Apo', 'Bijî YBŞ’ sloganları attı. Şengal Êzidî Kurucu Meclisi başkanı Xıdır Salih ve Şengel Genç Kadın Meclisi üyesi Helva Xelef, burada Newroz kutlaması için toplanan kitleye birer konuşma yaptı. Xıdır Salih başta Êzdî halkı olmak üzere tüm Kürt halkının Newroz bayramını kutladı. Salih: “Newroz’un özgürlük ateşi tüm ezilen halkların aydınlığı olacaktır. Yine bu Newroz ateşinin aydınlığının Kürt Halk Önderinin özgürlüğüne vesile olmasını diliyorum” dedi.

Salih konuşmasının devamında bu yılki Newroz’un diğer Newrozlardan farkına değindi. Xıdır Salih: “Bu yılki Newroz'un diğer Newrozlardan önemli bir farkı var. Biz bu yılki Newroz’u yaralı ve acılı bir yürekle karşılıyoruz. Binlerce Êzdî Kürt kızı ve anaları DAİŞ’in kirli ellerinde. Ve bütün dünya bu duruma sağır kalmış durumda. Bugün vesilesiyle bu kesimlere de çağrımız var; Êzidî halkının bu acılarına kulaklarınızı kapatmayın.” dedi.

Şengal Êzdîleri Kurucu Meclisi Başkanı Xidir Salih’in ardından Şengal Genç Kadın Meclisi üyesi Helva Xelef de bir konuşma yaptı. Xelef bu günün Kürt halkı açısından bir direniş günü olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bizim eskiden bel bağladıklarımız bizi sattılar, ama HPG gerillaları hep yanımızda oldu. Bütün Newroz günleri direniş ve başkaldırı günleri olmuştur. Bu yüzden başımız dik olmalı. Yine Êzdî kızları da artık başlarını dik tutmalı. Çünkü böyle bir direniş günü var. Biz Êzdî genç kızları direnişimizle DAİŞ’in elinde bulunan kızlarımızı kurtaracağız.” dedi.

Konuşmaların ardından halk tekrar 'Bijî berxwedana Şengale', 'Bijî Serok Apo', 'Bijî YBŞ' sloganları atarak dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER