Siirt'te bir kişi daha yaşamını yitirdi

Siirt'te Kobanê için yapılan eylemler devam ederken korucular ve benzinlik sahiplerinin silahlı saldırısı sırasında ağır yaralanan Kamuran Taş isimli bir kişi yaşamını yitirdi.

Siirt'te bir kişi daha yaşamını yitirdi
Siirt'te Kobanê için yapılan eylemler devam ederken korucular ve benzinlik sahiplerinin silahlı saldırısı sırasında ağır yaralanan Kamuran Taş isimli bir kişi yaşamını yitirdi. 


Çarşamba günü gösteriler sırasında korucular ve Kaymaz Petrol sahiplerinin açtığı ateş sonucu Zeki Ceylan ile Kamuran Taş ağır yaralanmıştı. Durumu ağır olan Kamuran Taş'ın bu sabah hayatını kaybettiği bildirildi.

İHD  Siirt Şube Başkanı Zana Aksu,  "Dün Siirt’te benzinlik sahibi ve korucuların ateş etmesi sonucu ağır yaralanan Kamil Taş bu sabaha doğru yaşamını yitirdi" dedi.

Aksu, üç günden beri Siirt’te gaz bombasından daha çok uzun namlulu silahlarla gerçek mermilerin kullandığını belirterek, bu yüzden Siirt’te yaşamını yitiren dört kişinin de gerçek kurşunların hedefi olduğunu belirtti.

Kurtalan'da iki kişi AKP Belediye Başkanı ve ailesi tarafından katledilirken, Siirt'te ise 17 yaşındaki bir kişi polis kurşunuyla katledilmişti.

Aksu ayrıca Türk medyasında "bayrak indiren yurttaş iş sahibi tarafından vuruldu" haberinin kesinlikle yalan olduğu belirterek, “Silahla vurulan insanların korucular tarafından öldürüldüğü gerçeğini örtmek amacıyla polisler tarafın servis edilen haberdir. Ortada bayrak indirme olayı kesinlikle yalandır.Kimse buna inanmamalı bilinçli olarak bu insanlar korucalar tarafından katledilmiştir.   

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER