Sinan Oğan: Kurultay ancak kurultay salonunda yapılır

MHP Genel Başkan adaylarından Oğan, “Kurultay ancak kurultay salonunda yapılır, kurultay salonunun dışında, şu gördüğünüz otelin dışında, herhangi bir açık veya gizli adreste, bir tarlada, bir başka yerde kurultayı yapmak ya da toplamak gibi bir niyetimiz yok” dedi.

Sinan Oğan: Kurultay ancak kurultay salonunda yapılır

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) olağanüstü kurultay tartışmaları devam ederken MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, kurultay yapılacağı duyurulan Büyük Anadolu Oteli’nde incelemelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tane tane söyleyecek, net ifadelerle konuşacağım: 15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur” demişti.

Otelin girişinde güvenlik güçleri ile karşılaşan Oğan, “Arkadaşlar, Suriye sınırında mıyız? Bu tel örgüler nedir? Geçen de Kilis’teydim, böyle tel örgüler görmedim.” dedi.

Otele girişine izin verilmeyen Oğan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

“Valiliğin kararı hukuksuzdur”

“Türkiye’de maalesef ki Suriye sınırında alınmayan tedbirler, burada alınıyor. İnsanlar buraya gelir, toplantı yapar, en fazla ‘biz sizin toplantınızı tanımıyoruz’ dersiniz. Valiliğin bu kararı hukuksuzdur, valiliğin buraya tel örgü çekmeye hakkı yoktur.

“Adalet Bakanı’nın maalesef ki talimatıyla iş yapılıyor. MHP kurultayı, Adalet Bakanı’nın bizzat talimatı ile engellenmiş durumdadır. Otel ile anlaşmamız olduğu halde gördüğünüz gibi önümüzde bir tel örgü var, ‘Çin Seddi’ çekmişler önümüze. Kurultayımız valiliğin talimatıyla engelleniyor, bunun yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Yarın Allah nasip ederse, 4 genel başkan adayı burada olacağız.”

“Polis ile ülkücülerin karşı karşıya getirilmesine izin vermeyiz”

“Onlarca, yüzlerce il ve ilçe başkanımız, delegelerimiz akın akın Ankara’ya gelecek, ümit ediyorum ki yarına kadar aklı selim hakim olur, Çin Seddi’ni buradan kaldırırlar, biz de burada kurultayımızı yaparız. Asla duvarın yıkılmasına, polis ile ülkücülerin karşı karşıya getirilmesine ve bir arbede yaşanmasına müsaade etmeyiz, hukuk içinde kalacağız.

“Onun dışında herhangi bir yola el atılmayacaktır. Kurultay ancak kurultay salonunda yapılır, kurultay salonunun dışında, şu gördüğünüz otelin dışında, herhangi bir açık veya gizli adreste, bir tarlada, bir başka yerde kurultayı yapmak ya da toplamak gibi bir niyetimiz yok.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2016, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER