Sivas'ta binlerce kişi 33 canı anmak için toplandı

Binlerce kişi 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydını anmak için Seyrantepe Cemevi’nde toplanmaya başladı.

Sivas'ta binlerce kişi 33 canı anmak için toplandı
Binlerce kişi 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydını anmak için Seyrantepe Cemevi’nde toplanmaya başladı.


Binlerce kişi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli'nde ateşe verilerek katledilen 33 aydını anmak amacıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen ve 49 kurumun katılımıyla destek verdiği anmaya katılmak için Seyrantepe Cemevi'nde toplanmaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin ve bölgenin çeşitli yerlerinden gelmeye başlayan kitle, Sivas'ın girişinde polisler tarafından durduruldu. Arabalar didik didik aranırken, anmaya katılmak isteyen inşaların kimlikleri de kontrol edildi.

Sürekli deyişlerin çalındığı Seyrantepe Cemevi'nin önünde "Ateşi utandı, ateşi bulanlar uttandı, yakanlar ve yaktıranlar utanmadı", "Devletin dini zulüm mezhebi katliam", "Maraş'tan Sivas'a, Roboski'den Gezi'ye, Soma'dan Şırnak'a ve Lice'ye adalet istiyoruz" üzerinde yaşamını yitiren 33 aydının fotoğrafının yer aldığı "Sivas şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız", "2 Temmuz'dan Roboski’ye bu acı bizimdir", "Dersim Madımak Roboski'de katliam yapıldı. Unutmayacağız unutturmayacağız" pankartları asıldı.

Cemevi'nin önünde ayrıca yakılarak katledilen 33 aydının fotoğraflarının olduğu pankartlar ve fotoğrafları açıldı. Cemevinin önünde ise Hz. Ali ve Hacı Bektaşi Veli'nin dev posterleri de asıldı. Gelen kadınlardan bazıları da Alevi kültürünü yansıtan elbiseler giydi.

Toplanmanın ardından kitle kortejler halinde yürüyüşe geçecek. Yürüyüşe HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra PSAKD Başkanı Müslüm Doğan demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, yaşamını kaydedenlerin yakınları, Roboski ve Gezi aileleri ile milletvekilleri katılacak. 

Soma'da maden faciasından kurtulan işçilerde başlarında baret ve üzerlerinde "Somayı unutma" tişörtü ile anmaya katılıyor. 

Öte yandan Sivas'ta ise olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması ise dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER