Soma Holding'e Amasya'da yeni maden izni

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetinde madeni işleten Soma Holding AŞ. Amasya’da yeni bir santral için bir ön lisans hakkı aldı.

Soma Holding'e Amasya'da yeni maden izni

13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetinde madeni işleten Soma Holding AŞ.’ye yeniden madenciliğe başlamak için ön lisans verildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yaptığı incelemeler sonucu Amasya’da Gürmin Enerji Madencilik firmasıyla yeniden madenciliğe başlamak isteyen Soma AŞ’ye ön lisans verdi.

Soma AŞ, iş cinayetinden yaklaşık bir yıl önce Yeni Çeltek Maden İşletmesi’nden 15 Mayıs 2013 tarihinde rödovans karşılığı söz konusu termik santral sahasını almıştı. İş cinayetinin hemen ardından haziran ayında ise madencilik faaliyetlerini Amasya’ya taşımak isteyerek santral için EPDK’ya başvuruda bulunmuştu.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göreTürkiye Elektrik İletim A.Ş’ın (TEİAŞ) da olumlu görüş verdiği bu başvurunun kabul edilmesiyle, 18 Aralık 2017’ye kadar bölgede maden kurma hakkı bulunacak.

Soma AŞ, söz konusu termik santral projesi için 2017’ye kadar imar planının onaylanması, ön proje onayı, bağlantı ve sistem kullanma anlaşmaları için başvuru yapacak.

Soma AŞ, ÇED olumlu kararı sunulması ve yapı ruhsatını almasının ardından üretim için lisans başvuru yapabilecek.

Soma AŞ’nin tüm bu süreçleri tamamlayarak 2015 yılı içinde EPDK’ye üretim lisansı başvurusunda bulunması ve kurulun da üretim lisansını vermesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER