'Soruşturulmayan' cinsel istismar

2011′de 3 kardeşin Diyarbakır’da 3 polis memurunun cinsel istismarına uğramasıyla ilgili CHP’li Tanrıkulu olayla ilgili Meclis’e soru önergesi verdi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ise olay hakkında takipsizlik kararı alındığını yalanladı.

'Soruşturulmayan' cinsel istismar

Şu anda 6 yaşında olan M.E, 7 yaşındaki G.S.E. ve 10 yaşındaki Z.H.E. isimlerindeki 3 kardeşin Diyarbakır’da aylarca 3 polis memurunun cinsel istismarına uğraması yeniden gündemde.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu olayla ilgili Meclis’e soru önergesi verirken Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise olay hakkında takipsizlik kararı alındığını yalanladı ve çocukların babasının psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu daha önce de kamu görevlilerine iftira atma suçundan hakkında işlem yapıldığını iddia etti.

Diyarbakır’da yaşları 6 ila 10 arasında olan 3 kardeşin polis tarafından cinsel istismara uğraması ve polisler hakkında hiçbir işlem yapılmaması yeniden gündemde. Çocukların babası M.N.E.’nin İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya attığı tweetle sosyal medyada olay hızla paylaşılmaya başlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Bakan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

Emniyet’ten açıklama

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise olay hakkında takipsizlik kararı alındığını yalanladı ve çocukların babasının psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu daha önce de kamu görevlilerine iftira atma suçundan hakkında işlem yapıldığını iddia etti.

Tan önerge vermişti

Nisan ayında basına yansıyan olayla ilgili Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Altan Tan da yine Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Ancak Tan’ın önergesine hala yanıt gelmedi.

Dicle Haber Ajansı tarafından haberleştirilen olayda şu an 6 yaşında olan M. E.,  7 yaşında olan G. S. E.,  ve 10 yaşında olan Z. H. E. isimlerindeki 3 kardeş, aylarca 3 polis memurunun cinsel istismarına uğradı. Olay, çocukların yaşadıklarını babalarına anlatması ve günlüklerine yazdıklarıyla ortaya çıktı.

İstismar, 2011′de anne A. E.  ile polis O. K. arasında ilişki yaşanmasıyla başladı.

A. E.  görüşmek üzere gittiği O. K.’nin, evine çocuklarını da götürdü. O. K. bir süre sonra her üç küçük çocuğa da cinsel istismarda bulunmaya başladı. Bir süre sonra  üç kardeş, polisin yine polis olan arkadaşları F. B. ve  A. Ç.’nin de istismarına uğradı.

19 Haziran 2013 de çocuklar psikolog eşliğinde Diyarbakır çocuk savcısı Kenan Yıldırım’a ifade verdi. Çocukların anlatımları üzerine olayla ilgili sadece anne A.E.’nin  ifadesi alındı ve soruşturma hakkında “takipsizlik” kararı verildi.

Çocuklardan Z.C.E.’nin Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nce hazırlanan Psikiyatri Kanaat Raporu’nda ise, “birçok kez cinsel istismara maruz kaldığı ve bu olaylardan sonra içe kapanma ve isteksizlik duygularının oluştuğu belirlenmiştir” denildi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER