Soykırım tasarısı Kürdistan Parlamentosu'nda

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’na Ermeni Soykırımı’nın soykırım olarak tanınması için yasa tasarısı sunuldu.

Soykırım tasarısı Kürdistan Parlamentosu'nda

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’na Ermeni Soykırımı’nın soykırım olarak tanınması için yasa tasarısı sunuldu.

Rudaw’ın haberine göre, Kürdistan Parlamentosu Ermeni bloğunun tek milletvekili olan Yurwant Nisan Markos Bıtrs, 1915’te yaşanan Ermeni Soykırımı’nın soykırım olarak tanınması için parlamentoya bir yasa tasarısı sundu.

Parlamentodaki üyelerinin büyük bir bölümünün yasa tasarısını desteklediği belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde yaklaşık 3 bin 500 Ermeni yaşıyor. Ermeniler’in büyük bir bölümü Duhok’a bağlı Zaho ilçesinin Awzink ve Hefresk köylerinde yaşıyorlar.

Uruguay, Kıbrıs, Arjantin, Rusya, Kanada, Yunanistan, Belçika, İsveç, İtalya, Vatikan, Fransa, İsviçre, Slovakya, Hollanda, Almanya, Venezuela, Litvanya, Polonya, Şili Bolivya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya’nın olduğu olduğu ülkeler soykırım olarak kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 16:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerdili tarihçi
gerdili tarihçi - 9 yıl Önce

bence kürdistan parlementosu ne pahasına olursa olsun gerçekleri doğruları bildiği gibi çekinmeden hiç baskı zan altında kalmadan 1915 için kararını vermelidir ilşkiler menfeaatler bi kenara bırakılıp realist olmalı bir tarihçi olarak şunu belirtiyorum bütün dünya yanlış biliyor bir tek türkiye mi doğru biliyor herkes kötü bi türkiye mi iyi ellimi vicdanıma bırakıp diyorum ki: evet soykırım oldu tıp kı zilan dersim ,ağrı, koçgiri gibi her ne kadar örtüp hallı altına süpürseniz de tarih sizi elbet bir gün yargılar yanlış hesap bağdattan döner

SIRADAKİ HABER