Sur'da 2 kişi vuruldu, 7 polis yaralı

Diyarbakır’ın sur ilçesinin bazı mahallelerinde sabah 05.00’dan itibaren 15 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın hemen ardından ilçeden yoğun silah sesleri yükselmeye başladı. Olaylarda 2 sivilin keskin nişancılar tarafından vurulduğu ve yaralandığı, 7 polisin de yaralandığı öğrenildi.

Sur'da 2 kişi vuruldu, 7 polis yaralı

Diyarbakır Valiliği’nin açıklamasında “Sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla sur içinde kalan bölgede, saat 05.00’den geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi. Duyuru cami hoparlöründen de yapıldı.

Yasağın hemen ardından 06.00 civarında ilçeden çatışma haberleri gelmeye başladı. Polis ve özel harekat timleri zırhlı araçlarla ilçeye girmeye çalıştı.

Helikopter hareketliliğinin de yaşandığı ilçeden yoğun silah sesleri yükseldi. Sabah saatlerinden bu yana Hasırlı Mahallesi’nde 2 yurttaş yaralanırken, Fatihpaşa Mahallesi’nde de 80 yaşındaki makbule ermiş oğlunu aramak için çıktığı sokakta polislerin hedefi oldu.

Ayağından yaralanan ermiş, evde yurttaşlar tarafından tedavi edilmeye çalışılıyor. Hasırlı Mahallesi’nde yaşayan Rojavalı Kello Esma’nın da kolundan aldığı kurşunla yaralandığı, polis saldırısından dolayı hastaneye götürülemediği, tedavisinin yurttaşlar tarafından evinde yapıldığı bildirildi.

Diğer yandan ilçeye girmek isteyen HDP Milletvekili Çağlar Demirel ve HDP’lilere izin verilmedi.

Yurttaşların ve gazetecilerin Dağkapı Meydanı’ndan öteye geçmesine de izin verilmiyor.

Diyarbakır Valiliği 6 Eylül tarihinde yaşanan çatışmaların ardından da Sur ilçesindeki 15 mahallede 1 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Yurttaşlar Sur’a yürüyor


DİHA’nın haberine göre; binlerce yurttaş, çatışmaların yoğunlaştığı mahallelere canlı kalkan olarak girmek için polis barikatını aşarak, Hasırlı ve Fatih mahallerine doğru yürüyüşe başladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER