Suriye ordusu 'son kale'yi IŞİD'den aldı

IŞİD'in Suriye'de kontrol ettiği son önemli yerleşim merkezi olan Elbu Kemal de örgütten alındı. Suriye ordusu, "Elbu Kemal'in özgürleştirilmesi bölgedeki terörist IŞİD projesinin genel olarak çöküşünü simgeliyor" açıklaması yaptı.

Suriye ordusu 'son kale'yi IŞİD'den aldı
Suriye ordusu, IŞİD’in ülkedeki son kalesi sayılan Irak sınırındaki Elbu Kemal kasabasının kontrolünü ele geçirdi. Ordu açıklamasında, ‘bölgedeki IŞİD projesinin’ böylece son bulduğu belirtildi.


Suriye ordusundan yapılan açıklamada, “Elbu Kemal’in özgürleştirilmesi çok önemli çünkü bölgedeki terörist IŞİD projesinin genel olarak çöküşünü simgeliyor” denildi. Suriye ordusu, IŞİD’in ülkenin doğusundaki çölde kalan münferit ‘cep’lerden temizleme operasyonlarının sürdüğünü belirtti. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise IŞİD militanlarının kendi kontrollerindeki küçük köylere çekildiğini duyurdu.

Irak sınırında bulunan Deyrül Zor kentinin geçen hafta temizlenmesinin ardından, sınır kasabası Elbu Kemal IŞİD’in Suriye’deki son kalesi sayılıyordu. Elbu Kemal’in tam karşısında, sınırın Irak tarafında bulunan El Kaim kasabası da geçen hafta Irak ordusu ile Haşdi Şabi tarafından IŞİD’den temizlenmişti.

Elbu Kemal’in temizlenmesi sırasında, Haşdi Şabi’nin sınırın Suriye tarafına geçtiği belirtiliyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 19:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER