Suriyeli Kürtler Şam'la müzakereye 'evet' dedi

Şam yönetiminin, özerklik konusunu müzakereye hazır olduklarını açıklamasının ardından Suriyeli Kürtlerden yanıt geldi. Cezire Kantonu Dış İşleri Eş Bakanı Abdülkerim Umar, Şam'la diyaloğa açık olduklarını söyledi.

Suriyeli Kürtler Şam'la müzakereye 'evet' dedi
Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi’nin içinde bulunan Cezire Kantonu Dış İşleri Eş Bakanı Abdülkerim Umar, Sputnik’e verdiği demeçte Suriyeli Kürtlerin Şam’la müzakere masasına oturmayı kabul ettiğini açıkladı.

‘ŞAM’LA DİYALOĞA AÇIĞIZ’

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in Suriyeli Kürtlerle özerklik konusunu müzakere etmeye hazır olduklarını açıklamasını ‘olumlu ve gecikmiş’ bulduklarını söyleyen Umar, “Bu açıklamaları olumlu ve gecikmiş buluyoruz. Bu adım, bir temel teşkil edebilir. Ülkedeki krizin çözüme kavuşturulması konusunda Şam’la diyaloğa açığız” ifadelerini kullandı. Umar, özerklik konusunun IŞİD’le mücadele sona erdikten sonra müzakere edebileceklerini kaydetti.

‘MÜZAKERELERİ SONLANDIRMAYA HAZIRIZ’

Şam’la yapılan daha önceki görüşmelerde Suriye hükümetinin ülke geleceğini konuşmaya hazır olmadığını belirten Umar, “Uluslararası garanti sunulması ve Rusya’nın aracılık yapması halinde müzakereleri sürdürmeye ve sonlandırmaya hazırız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER