TOMA ihalesi tamamlandı; 39 milyona 65 TOMA alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün TOMA ihalesi tamamlandı. Katmerciler şirketi, 65 TOMA için verdikleri 13 milyon 675 bin 500 Euro’luk (yaklaşık 39 milyon TL) teklifle ihaleyi kazandığını açıkladı.

TOMA ihalesi tamamlandı; 39 milyona 65 TOMA alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açtığı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ihalesini Katmerciler Ekipman adlı şirket kazandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “1 TOMA zarar görürse 10 TOMA alırız” sözlerinin ardından geçen hafta 65 TOMA için ihale yapıldı.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Kamu İhale Kanunu’nun kapsamı dışında tutulan bu ihale davet usulü ve açık eksiltme yöntemiyle yapıldı.

TOMA ihalesine 5 firma fiyat teklifi verdi

Katmerciler şirketinden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada sözleşmenin imzalandığı belirtildi.

“Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün 65 Adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA-3) alımına ilişkin olarak beş firma fiyat teklifi vermiştir. En düşük fiyat teklifi toplamda 13 milyon 675 bin 500 Euro (yaklaşık 39 milyon TL) olarak şirketimiz tarafından verilmiş olup, sözleşme imzalanmıştır.”

Satın almaların 20, 20 ve 25 olmak üzere üç parti halinde yapılacağı belirtiliyor.

Başbakan Davutoğlu’nun Kobani protestolarının ardından ‘1 TOMA zarar görürse 10 TOMA alırız’ sözlerinin ardından TOMA üreticisi Katmerciler Ekipman’ın hisseleri yükselişe geçmişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER