Türkan Elçi: Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı beni iyileştirecek

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi 2 yıl önce katledildi. Türkan Elçi, eşinin ölümünden sonra hukuk fakültesine devam etme kararı aldı. Elçi, "Okulu bitirince daha çok Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı ile ilgileneceğim. Vakıf beni iyileştirecek" dedi.

Türkan Elçi: Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı beni iyileştirecek
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te öldürülmesinin üzerinden iki yıl geçti. Cinayet hâlâ aydınlatılamazken, bu süreçte eşi Türkan Elçi öğretmenliği bırakıp İstanbul’a yerleşti. Türkan Elçi, eşi yaşarken kazandığı hukuk fakültesinde eğitimine tekrar başladı. Türkan Elçi, “Okulu bitirince daha çok Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı ile ilgileneceğim. Vakıf beni iyileştirecek” diyor.

‘VAKIF BENİ İYİLEŞTİRECEK’

Kızı Nazenin’le birlikte bu ay Diyarbakır’da Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nı kuracak olan Türkan Elçi, Hürriyet’ten İsmail Saymaz‘a şunları anlattı:

“Okulu bitirince daha çok Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı ile ilgileneceğim. Vakıf beni iyileştirecek. İnsanlar değer verdiklerini, aşık olduklarını kaybedince onları yaşatma çabası içinde çırpınıp dururlar. Benimki de böyle bir çırpınma hali. Belki de ölüm fikrine bir direnç göstermedir. Bir daha göremeyeceğin birilerinden söz etmek, bıkmadan usanmadan anlatmak. Yarıda bıraktıklarını yapmaya çalışmak. Tahir’in yarım bıraktığı önemli davaları var. Hukuk dünyasında paha biçilmez davaların vekilliğini yaptı.

O bir ömrü, hukuka adamıştı. An geldi, bu davalar dışında hiçbir ideali olmadı. O, hukuk mücadelesiyle çoğu şeyin hallolacağına inananlardandı. Şayet bir gün avukatlığa başlarsam, ben de bu noktadan meselelere yaklaşacağım. Yaşam hakkı her kim tarafından engelleniyorsa onun karşında olmanın gerektiğine inancım tamdır. Sadece kendin için değil başkaları için dua etmeyi öğrenebileceğimiz bir yaşamdan yana tercih yapmak.” / Kaynak

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER