Twitter, RT ve Sputnik'in haberlerine reklam yasağı getirdi

Twitter, ABD seçimlerindeki manipülasyon iddiaları üzerine Rus medya kuruluşları RT ve Sputnik'in haberlerinin reklamını yapmalarını engelledi.

Twitter, RT ve Sputnik'in haberlerine reklam yasağı getirdi
Twitter yönetimi, ABD seçimlerindeki manipülasyon iddiaları üzerine Rus medya kuruluşları RT ve Sputnik'in Twitter üzerinden paylaştığı haberlerinin reklamını yapmasına yasak getirdi.


DW Türkçe'de yer alan haber
e göre Twitter'dan perşembe günü yapılan açıklamada, RT ve Sputnik'in platform üzerinden tweetlerine reklam yapmalarının yasaklandığı ve yasağın hemen devreye gireceği belirtildi.

Twitter'ın kararı Rusya'nın 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine yönündeki iddialar sonrası başlatılan incelemeler ve ABD gizli servislerinin Moskova’nın faaliyetlerine yönelik tahminlerine dayanıyor.

Russia Today ve Sputnik'in başkanlık seçimleri sırasında "Moskova yönetiminin talimatıyla reklam verdikleri haberlerle seçimlere müdahale etmeye çalıştıkları" öne sürülüyor. Moskova bu yöndeki iddiaları defalarca reddetmişti.

Sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, her iki medya kuruluşunun Twitter kullanıcısı olmaya devam edebileceği belirtildi. İki medya kuruluşundan elde edilen reklam gelirinin ise Twitter kullanımına yönelik bağımsız araştırmalara aktarılacağı belirtildi.

Russia Today'ın Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonjan, Twitter'ın kararını, "son derece üzücü" olduğunu iletti. Simonjan, "Twitter'ın ABD gizli servisi tarafından kontrol edilebileceğini düşünemezdim. Ama şimdi Twitter, bunu kendi gösterdi." dedi. Simonjan, ABD medya kuruluşlarının Rusya'da misilleme önlemleri hesaba katmaları gerektiğine dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER