Van depreminde yaşamını yitirenler anıldı

Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerde yaşamını yitirenler, BDP Van İl Örgütü ve STÖ'ler tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Van depreminde yaşamını yitirenler anıldı
Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerde yaşamını yitirenler, BDP Van İl Örgütü ve STÖ'ler tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.


23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen ve 644 kişinin yaşamını yitirdiği depreminin üzerinden iki yıl geçti. Deprem felaketinin ikinci yıldönümü nedeniyle BDP Van İl Örgütü tarafından düzenlenen yürüyüş için Feqiye Teyran Parkı önünde toplanan yüzlerce kişi, Akköprü Mahallesi'nde bulunan deprem anıtına kadar yürüdü. BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir kaya, belediye encümenleri, BDP Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, il yöneticileri, İMO, Mazlum-Der’in yanısıra Vanlı depremzedeler yürüyüşe katıldı.

‘DEVLET GÖREVİNİ YAPMADI’

Burada bir açıklama yapan BDP İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, Van depremiyle ilgili olarak devletin görevini yerine getirmediğini söyledi. İlk başta yardım dağıtımlarında adaletsizlik yapıldığını ve halen de yaraların sarılmadığını belirten Yaşar, konteynır kenterde yaşayan ve elektrikleri kesilen ailelere dikkat çekti. Konteyner kentlerde ilkel bir yaşam sürdürüldüğünü de ifade eden Yaşar, Başbakanın Van’a geleceğini hatırlatarak, “Acaba Başbakan valiye ne diyecek, vali ne cevap verecek” diye sordu.

‘CİDDİYE ALINMADIK’

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır, başından itibaren halkın yanında yer aldıklarını söyledi. Deprem sırasında valilikle ortak çalışma yürütmek istediklerini, ancak valiliğin buna yanaşmadığını belirten Bakır, şöyle dedi: “Ne bizimle, ne belediye ile ortaklaşmadılar. TMMOB bileşenleri olarak uyarımızı yaptık ama bizi dinlemediler. Sonra da hasarlı binalara oturulabilir izni çıkararak insanların ölmesine yol açtılar. Bilim insanları öncesinde gereken uyarıyı yapmıştı depremle ilgili ancak hiçbir önlem alınmadı. Halen birçok hasarlı bina yıkılmayı bekliyor. Devlet binaları tamamen işlevsiz halde. Güçlendirme halen yapılmamış. Okullar içler acısı. Konteynır kentlerdeki yaşam depremin etkilerinin halen çok ciddi bir şekilde sürdüğünün en açık göstergesi.”

Konuşmaların ardından deprem anıtına karanfiller bırakan kitle daha sonra sessizce dağıldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER