Van'da polis ateş açtı, bir çocuk yaralandı

Van'ın Muradiye ilçesinde polisin açtığı ateş sonucu bir çocuğun yaralandığı belirtildi.

Van'da polis ateş açtı, bir çocuk yaralandı

Van’ın Muradiye ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi’nde bir evin bahçesinden çıkan sivil bir polisin ateş açmaya başladığı ve mahallede oynayan Selim Deniz (17) adlı çocuğu yaraladığı belirtildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, olay dün akşam saat 21.15 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre, mahallede oyun oynayan gençler, Necmettin Nazlıgül’e ait evin bahçesinden çıkan bir kişiyi hırsız sanarak durmasını istedi. Gençlerin bu uyarısı üzerine polis olan söz konusu kişi, silahına davranarak gençlere doğru tek el ateş açtı. Açılan ateş sonucu Selem Deniz adlı çocuk yaralandı.

Olayın tanıkları sokakta oynadıklarını ve polisin Necmettin Nazlıgül’e ait evin bahçesinden çıkıp herhangi bir ikaz yapmadan silahını çekerek gençlere ateş açtığını, polisin açtığı ateş ile Deniz’in karnından yaralandığını belirttiler.

Van’dan gelen ambulansla Van Yüzüncü Yıl Bölge Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Deniz’in durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer ve HDP İl Eşbaşkanları da hastaneye gelerek, Deniz’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER