Vicdan ve Adalet Nöbeti İzmir'de

Van'ın ardından Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin İzmir durağı başladı. Polis, milletvekilleri dışında yürüyüşe izin vermiyor.

Vicdan ve Adalet Nöbeti İzmir'de
HDP’nin Diyarbakır’da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İzmir bölümü bugün başladı. Partililer, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ve HDP’li milletvekilleri, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.


KOCAOĞLU’NA ZİYARET

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İzmir durağı başlamadan önce HDP heyeti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.
HDP İzmir İl Eş Başkanı Gülay Gün Bilici, Aziz Kocaoğlu’nun Gündoğdu Meydanı’na dayanışma ziyaretinde bulunacağını söyledi.

TEK TEK İSİMLERİ OKUDULAR

Polis, yürüyüşün başında Gündoğdu Meydanı’na yapılacak yürüyüşe, milletvekillerinin dışında katılıma izin vermedi. Ancak görüşmelerin ardından, sınırlı sayıda kurum temsilcisinin, milletvekilleriyle yürümesine izin verildi.

Yürüyüşüne katılacakların isimleri tek tek okundu. İsimleri okunan milletvekilleri ve kurum temsilcileri polis eşliğinde, grup toplantısı için alana doğru yürüdüler. HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, yürüyüş başlamadan önce yaptığı kısa bir basın açıklamasıyla nöbetin başladığını ilan ederek, bir hafta boyunca İzmir halkına destek çağrısı yaptı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamanın ardından polis HDP’li vekilleri yine ablukaya aldı. Alana girişte polis ses siteminin içeri alınmasına izin vermedi. Milletvekilleri yasak kararının ardından İzmir Valiliği önünde açıklama yapmak istediklerini söyledi.  Ancak vekillerin valiliğe gidişleri engellenince arbede çıktı. İHD yöneticileri ve milletvekilleri darp edildi. 2 genç gözaltına alındı. Olay yerinde çekim yapan Dihaber muhabirlerine de GBT kontrolü yapıldı.

Polisin bir kişiyi darp ederken kaşını patlattığı öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER