YBŞ: Teslim etmedik, çekilmedik

YBŞ, Şengal'de bazı bölgeleri Haşdi Şabi'ye teslim ettiği iddiasını yalanladı. Açıklamada, "Ezidi toplumunun siyasi taleplerini reddedenlerin meşru hedef sayılacağını teyit ederiz" denildi.

YBŞ: Teslim etmedik, çekilmedik
Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Irak’taki Musul operasyonuna katılan Şii milis gücü Haşdi Şabi’ye Şengal’deki bazı bölgeleri teslim ederek çekildiği iddiasını yalanladı. YBŞ’den yapılan açıklamada, Ezidilerin haklarını korumaya devam ettikleri ve bölgeden çekilmedikleri belirtildi.


Açıklamada, “Güçlerimiz mevzilerini herhangi bir başka güce devretmemiştir. Ezidi halkının güvenlik ve özgürlük talebini yerine getirme görevini sürdürüyoruz” denildi. YBŞ, “Ezidi toplumunun siyasi taleplerini reddeden veya gözardı eden herkese karşı koyacağımızı, bu kişilerin Şengal Direniş Birlikleri için meşru hedef sayılacağını teyit ederiz” ifadelerini kullandı.

Hafta başında Erbil merkezli Rudaw gazetesinde yer alan bir haberde, Musul operasyonu çerçevesinde Irak-Suriye sınırında IŞİD’le savaşan Haşdi Şabi güçlerinin bazı köyleri YBŞ’den aldığı öne sürülmüştü. Rudaw, bir YBŞ komutanına dayanarak örgütün bölgeden gönüllü olarak çekildiğini savunmuştu. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER