YPG: 18 köy kurtarıldı, 73 Çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçılarının Qamişlo, Til Hemis ve Hedad üçgeninde başlattıkları operasyonun ikinci gününde 18 köy özgürleştirilirken, 73 terörist de öldürüldü.

YPG: 18 köy kurtarıldı, 73 Çete öldürüldü
 YPG/YPJ savaşçılarının Qamişlo, Til Hemis ve Hedad üçgeninde başlattıkları operasyonların ikinci gününde 18 köy özgürleştirilirken, 73 terörist de öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, dünya ve insanlığın başına bela olan, bölge halkı ve Rojava Devrimi üzerinde ciddi bir tehdit oluşturan DAİŞ terör örgütüne karşı 21 Şubat akşamı bir operasyon başlatıldığını belirtti. YPG, DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyonun da destek verdiği ve ikinci gününe giren operasyonunun başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Operasyonun ilk gününde 22 köyün özgürleştirildiği Qamişlo, Til Hemis ve Hedad üçgeninde dün gece de operasyonların sürdüğünü belirten YPG, “Teröristlerle yaşanan çatışmalar ardından bölgede bulunan Büyük Xirbet El Baxil, Safya, Kemyonê, Ellaya, Damercê, Um Izam, Xirbet El Ebid, Wawiyye, Şiwera, Qersê ve Tiwêl kavşağı terörist gruplardan temizlenerek özgürleştirilmiştir.

Bu alanda yaşanan çatışmalarda güçlerimiz Ebu Misheb Şamî isimli bir teröristi sağ olarak ele geçirmiştir. Yine güçlerimiz çetelere ait 1 adet pick-up, 1 adet minibüs, 1 adet kamyon, 2 adet motorsiklet, 2 adet kaleşnikof, 1 adet B7 roketatar ve 4 adet B7 roketatar mermisi, 2 adet çifte, 1.000 adet dökme ve 2 sandık BKC mermisi, 7 adet mayın, 1 adet dürbün ve 4 telefon ele geçirmiştir” dedi.

18 KÖY ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Dün saat 10.00 sularında da aynı operasyon kapsamında güçlerimiz Cezaa'nın güneybatısında bulunan alanları hedeflemiştir. Sabah saatlerine dek şiddetli çatışmaların yaşandığı alanda güçlerimiz, teröristlere ağır darbeler vurmuştur. Güçlerimiz bu alanda Xezaa, Temim, Umeyye, Wail, Büyük ve Küçük Texlib, Rabîa ve Selîmê köyleriyle Selîmê kavşağını teröristlerden kurtarmıştır.

Güçlerimiz bu alanlarda çetelere ait 4 adet kaleşnikof, 2 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 1 adet tabanca, 1 adet havan topu, 1 adet bilgisayar ve çok sayıda cephane ele geçirmiştir.

Operasyonun ikinci gününde 18 köy teröristlerin elinden kurtarılmış, tespit edilebilen 73 terörist de öldürülerek etkisiz hale getirilmiştir.”

2 YPG/YPJ SAVAŞCISI YAŞAMINI YİTİRDİ

YPG, yaşanan çatışmalarda 2 savaşçının yaşamını yitirdiğini de ifade etti.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Qamişlo, Til Hemis ve Cezaa bölgesinde ağır darbeler alan ve yenilgiyi hazmedemeyen DAİŞ terör örgütünün  Til Temir halkından intikam almak istediğini vurgulayan YPG, “Bu amaçla bugün sabah saatlerinde Til Temir'e bağlı Xebiş, Şemiran, Xerîta köyleri ve Nasir tepesine yönelik bir saldırı başlatmıştır. Saldırıya güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine alanda şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır” dedi.

‘OPERASYONLAR DAİŞ BERTARAF EDİLENE KADAR SÜRECEK’

YPG açıklaması “DAİŞ terörizmine karşı Rabîa, Şengal, Cezaa ve Kobanê'de görkemli bir direniş sergileyen ve önemli darbeler vuran güçlerimiz, bölge halkı ve Rojava Devrimi açısından ciddi bir risk teşkil eden DAİŞ tehlikesi bertaraf edilene dek operasyonlarına devam edecektir” diye son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER