Yüksekdağ: Türk bayrağı Kobani halkının güvencesi ile dalgalanıyo

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Süleyman Şah türbesindeki Türk bayrağının Kobani halkının güvencesiyle orada dalgalandığını söyledi.

Yüksekdağ: Türk bayrağı Kobani halkının güvencesi ile dalgalanıyo

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin grup toplantısında konuştu.

Yüksekdağ’ın konuşmasında satırbaşları şöyle:

‘Karanlıklar ülkesine dönüşecek’

“AKP hükümeti toplumun tüm taleplerini görmezden gelerek vekillerimize karşı linç girişimi başlattı. Sivil bir darbe teşebbüsü gerçekleştirildi, bu paket onaylanırsa bundan sonraki aşamada AKP’nin başını çektiği zihniyet hüküm sürecek. Bu kadar kritik bir eşikteyiz.

“Vekillerimiz bu kritik sürecin sorumluluğun farkında olduğu için paket karşısında demokratik direniş tutumunu gösterdi. Hep birlikte dur demeyi başaramazsak Türkiye karanlıklar ülkesine dönüşecek ve AKP mutlak hegemonyasını bu yolla ilan etmeye devam edecek

“Peki niçin, saraydakinin güvenliği için. Kendi rahatlarını güvence altına almak için. Saraydakinin en büyük hülyasını hayata geçirmek için bu kadar zorluyorlar. Saraydaki arka arkaya sipariş veriyor. 4 yüz vekil sipariş etti önce, en sonunda saldırı paketinin siparişini verdi. Bu siparişler saraydakinin krallık ve saltanat ilan etme dayanaklarıdır. Bunu oluşturmaya çalışıyorlar.

‘Meclis hem karanlık hem de aydınlık günlerini yaşadı’

“Onlar başkanlık sisteminden kendi dar çıkarılmasının savunmasını, korumasını anlıyorlar. Bu yasanın içeriğini muhtevasını çok iyi bildiğimiz için buna itiraz ettik. Meclis hem en karanlık hem de en aydınlık günlerini yaşadı, direnişe sahne oldu. Bu direnişe destek veren tüm halkımıza selam olsun.

“Biz direniyoruz, ama artık herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor. Yaşamın bütün alanlarında halkımızın bu yasaya karşı aktif bir duruş sergilemesi gerekiyor. Yarın keşke dememek için bugün direnmeyi başarmamız lazım. Yarın hesap vermekte zorlanmamak için bugün direnmeyi ve karşı çıkmayı bilmemiz gerekiyor.

“Tarihi direnenler yazar. Yasa dediğin nedir ki, bugün yazılır yarın bozulur. Ama tarih kalır. Bu yasaya karşı direnerek tarihi yazacağız. Yurttaşlarımız da direnerek kendi tarihlerini yapmaya çağıyorum.

‘Sarayı taşıyamayacaksınız’

“Türbeyi taşıdınız, yerini değiştirdiniz. Ama bu yasa çıktıktan sonra sarayı taşıyamayacaksınız. Hem kendi halkınıza savaş ilan edeceksiniz, hem de o sarayda huzur içerisinde yaşayacağınızı sanıyorsunuz.

“Siz en iyisi vazgeçin, halen vakit var son şansınızı kaybetmeyin, 13 yıllık tarihinizde bir kez olsun iyi bir şeye imza atın. Bunu yapın kaybetmek sayılmazsınız, hayırlı bir şey yapmış olursunuz. Hayırlı işe imza atarsa kendini bir süre daha sürdürebilir.

“Çok büyük bir suça imza atıyorsunuz. Yarın öbür gün seçimler gelecek çoğunuz bu meclis altında yer bile bulamayacaksınız. AKP hepinizi yasa için taşeron olarak kullanıyor. Seçime kadar el kaldırıp indireceksiniz, ama bunun karşısında Türkiye halklarının asla unutmayacağı bir hata yapıyorsunuz.

“AKP yasaları öyle bir sıraya dizmiş ki önce faşist yasa çıkacak arkasından bu yasaya el kaldıranlara vekile kıyak emeklilik yasası çıkarılacak, rüşvetle tehditle el kaldırıyorsunuz.

“Bu paketi harıl harıl çıkarmak için tartışırken, saldırırken aynı zaman da barış diyorlar çözüm diyorlar. Biz dedik ki savaş ve gerilim dili üzerinden oluşturulmuş bir yasama süreci ile barışı güvence altına alamazsınız, bu paket çözüm süreci karşıtıdır dedik. Hükümet hadi Kürtlerle barışalım dedi, biz bunu beklerken tüm Türkiye halkına karşı bir savaş başlattı.

PKK’ye silah bırakma çağrısı

“PKK’ye silah bırakma çağrısı yapıyorsunuz ama siz daha fazla silahlanıyorsunuz. Paket toplumun silahlarla yönetilmesi yasasıdır. Bunu yapacaksınız bir yandan da PKK niye silah bırakmıyor diye feryat figan edeceksiniz, bakın PKK bütün tahriklere rağmen silah kullanmıyor ama verdiği sözü tutmayan sizsiniz.

“Bugün de siyaseti daha fazla silahlandırma, gerilim ve çatışma dilini kurumsallaştırma yoluyla barışın yolunu açamazsın. Bir çözüm yolu varsa karşılıklı ilerleyecek ne yazık ki AKP kendisine karşı duyulan güveni her gün biraz daha tahrip ediyor.

“Bu süreçte tesadüf olarak tanımlamadığımız ırkçı faşist saldırılar gerçekleştiriliyor. Yine bir yerden düşmeye basıldı ve partimize dönük faşist saldırılar başlatıldı. Dikkatinizi çekerim çok kritik süreçlerde ilk yaptıkları şey HDP’ye saldırmak.

“İç güvenlik Paketini meclisten geçirmekten zorlandıkları süreçte partimize dönük saldırılar gerçekleştiriliyor. Seçimlere 3 ay kala toplumun özgür bir seçim yaşamak için dinginliğe en fazla ihtiyaç olduğu dönemde saldırılar devreye giriyor bu saldıralar Türkiye toplumunun demokratik iradesini yaşama geçirmesine set oluşturmak için devreye sokuluyor.

Ege Üniversitesi

“Ege üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili öğrencilerle konuşuyoruz, soruyoruz. Gördüğümüz gerçeklik şu, 15 yurtsever genç kampüste stant açmış ve yüzde 90’ı dışarıdan getirilmiş ırkçı faşist grup bu on beş kişiye saldırıyor ve bir kişinin ölümüne neden olan olayların aydınlatılması için yaptığımız çağrılar yanıtsız bırakıyor.

“Bu 15 öğrenci mi bu cinayetin sorumlusudur, böyle bir akılsızlık ve vicdansızlık olabilir mi, o 150 kişiyi 15 öğrencinin üzerine kim saldırttıysa orada ölen kişiyi de o öldürttü.

Kobani için toplanan paralar çalındı

“Kobani için toplanmış 4 bin 500 lirayı gasp ederek çıkıp gidiyorlar. Çapulcu, vahşi bir direnişle karşı karşıyayız. Biz korkmuyoruz, biz acıyoruz artık. Bu saldırıları görünce artık acıyoruz. Ve bunu vatan millet aşkına yapıyorlar.

“Kalleşçe partilerimize misafir gibi gelip partimizi basıyorlar. Dimdik ayaktayız ve gümbür gümbür ilerliyoruz. Biz yine ilerlemeye devam edeceğiz. Türkiye halkı asla ve asla yoldaşsız değildir, sahipsiz değildir. Partisi HDP’dir.

Süleyman Şah Türbesi operasyonu

“Sahte zaferlerle idare edecektir hükümet. Süleyman Şah operasyonu AKP’nin sahte zaferlerinden biridir. İşin gerçeği hiç de öyle yansıtıldığı gibi çok muzaffer bir operasyon değil, yenilginin üzerinin örtülmeye çalışıldığı bir operasyon.

“Suriye politikaları, karakolun enkazının altında kaldı. Düne kadar düştü düşecek dedikleri Kobani’ye bu operasyonu yaparken muhtaç kaldılar. Bugün Süleyman Şah Türbesi Kobani sınırları içindedir. Türk bayrağı bugün Kobani halkının güvencesiyle orada dalgalanıyor.

“Kobani Mürşitpınar Sınır Kapısı hâlâ kapalı tutuluyor. Kobaniye uygulanan ambargoyu derhal kaldırmalıdır siyasi iktidar. AKP hükümetinin borcudur bu ambargoyu kaldırmak. Siz sınır ötesi operasyonda YPG’den yardım alacaksınız, hem de YPG terör örgütüdür diyeceksiniz.

“Bugün Türkiye siyasetinde bir taraftan bu gelişmeler yaşanırken devlet şiddeti yasalarda güçlendirilmeye çalışılırken sokaklarda yine kadın cinayetleri devam ediyor. Özgecan cinayetinden sonra bu hafta yedi kadın daha öldürüldü.

Kadın cinayetleri

“Her gün ölen üç kadının canından daha önemli AKP hükümetinin çıkarmak istediği yasa. Canınız istediğinde bir gecede kararnameler çıkarmayı çok iyi biliyorsunuz. Bütün Meclis’i kadınların haklarını savunmak için mücadeleye, direnmeye davet ediyorum.

Atanamayan öğretmenler

“Bugün 300 bin atanması yapılmayan öğretmenlerin işbaşı yapması çok mu zor? Saray yapmayıp da 300 bin öğretmenin atanacağı derslikler yapılsa sorun çözülür. 40 kişilik sınıflara yığıyorsunuz öğrencileri ek derslik yapılmadığı için okul yapılmadığı için 300 bin öğretmen işsizlikle karşı karşıya kalıyor.

“Bu kabusa son vermek AKP hükümetinin bu işsizlik politikalarına son vermekle mümkündür. Türkiye’nin vergi rekortmenleri emeklilerdir, ücretli çalışanlardır.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER