YPG savaşçısı Çiçek'i binler toprağa verdi

YPG'li Serdar Çiçek'in (Adil Gever) cenazesi binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi. Cenaze töreninin ardından gençler ile polis arasında çatışma yaşandı.

YPG savaşçısı Çiçek'i binler toprağa verdi
Hasekê'de DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaşamını yitiren ve Amed'den alınarak memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesine getirilen YPG'li Serdar Çiçek'in (Adil Gever) cenazesi, Şakitan Köprüsü'nde aralarında HDP Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'ın da bulunduğu binlerce kişi tarafından karşıladı. TEV-DEM bayrağı, sarı, kırmızı, yeşil güller ve beyaz güvercin fotoğrafı ile donatılan YPG'li Çiçek'in cenazesi omuzlara alınarak, doğduğu yer olan Büyükçiftlik (Xirvate) Beldesi'nde bulunan camiye getirildi. 


Dini vecibeleri yerine getirilen YPG'li Çiçek'in cenazesi, yeniden omuzlara alınarak, köy mezarlığına doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, YPG'li Çiçek ve çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren gerillaların posterleri ile PKK, KCK ve YPG bayrakları taşınırken, sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê" ve "Şehid namirin" sloganları atıldı. 

Mezarlığa getirilen YPG'li Çiçek'in cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. Ardından "Ey Reqîp" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Defin sonrası konuşan MEYA-DER Temsilcisi Cengiz Ortaç, "Şehitler bir halkın ulaşacağı en yüksek mertebedir. Şehitlerin mücadelesini sonuna kadar sahipleneceğiz" dedi. 

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Adayı Selma Irmak ise Kürt halkının şehitlerinin açtığı ve aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceğini vurguladı. Irmak, "Şehitlerimiz Kürdistan'ın tarihi ve yüreğinde yaşıyor. Umut ediyorum ki; bu son şehidimiz olsun. Şehitlerimiz bizim özgürlüğümüz ve geleceğimiz için tatlı canlarını feda ettiler. Bizim görevimiz onların anılarına sahip çıkmaktır" diye konuştu.

YPG'li Çiçek'in kuzeni Mehmet Çiçek de, "Şehidimiz, tüm Kürdistan'ın şehididir. Sistem partilerini destekleyenlere söylüyorum; artık görün! Bu şehitler sayesinde gözünüz açılsın ve gelin partinizi destekleyin" çağrısında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından kitle mezarlıktan ayrıldı. Beldede kurulacak taziye çadırında 3 gün taziyeler kabul edilecek. 

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan beldede cenaze töreni yapılırken, Yüksekova merkezinde polisler zırhlı araçlarla eski cezaevi kavşağına konuşlandı. Polisin hiçbir eylem yokken ilçede provokasyon yaratmak adına konuşlanmasına tepki gösteren gençlerin toplanması üzerine polisler gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırıda bulundu. Polisin attığı yoğun gazdan etkilenen esnaf kepenk kapatırken, gençler de polise taşlarla karşılık verdi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER