YPG savaşçısı Ercan Ağırbaşı onbinler uğurladı

Kobanê'de yaşamını yitiren YPG'li Ercan Ağırbaş, 30 bine yakın Kürdistanlının katıldığı törenle toprağa verildi. Törene Kobanê'den telefon ile bağlanan YPJ komutanı, gençlere ve kadınlara direnişe katılım çağrısı yaptı.

YPG savaşçısı  Ercan Ağırbaşı onbinler uğurladı
Kobanê'de yaşamını yitiren YPG'li Ercan Ağırbaş, 30 bine yakın Kürdistanlının katıldığı törenle toprağa verildi. Törene Kobanê'den telefon ile bağlanan YPJ komutanı, gençlere ve kadınlara direnişe katılım çağrısı yaptı.


Kobanê'nin köylerinde yürütülen temizlik operasyonları devam ederken, 15 Şubat günü Girê Xabur'a düzenlenen operasyonda yaşamını yitiren YPG'li Ercan Ağırbaş'ın (Sinan Gever) cenazesi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 30 bine yakın kişi tarafından toprağa verildi. Esnafın cenaze törenine katılmak için kepenklerini indirdiği ilçede, işyerleri, evler ile DBP ilçe binasına siyah bez asıldı. Cenaze, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan Köprü'sünde yüzlerce araçlık konvoyla karşılanıp, çift şerit üzerinden Esenyurt Mahallesi'nde bulunan camiye getirildi.
Burada binlerce kişi tarafından "Biji berxwedana Kobanê" sloganları ile karşılanan YPG'li Ağırbaş için kadınların yaktığı ağıtlar yürek yaktı. Camide yapılan dini vecibelerin ardından on binlerce kişi tarafından omuzlanan cenaze Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, YPG'li Ağırbaş, KCK, PKK ve YPG bayrakları ile "Bi ruhê ve yê fedai Kobanê iro azad e" pankartının taşındığı yürüyüşle Bajırgeh (Akalın) Mezarlığı'na getirildi. Yol boyunca mahallelerden gelen binlerce yurttaşın katılımıyla insan seline dönüşen yürüyüşte kitle "Bıjî Serok Apo", "Ercan yoldaş ölümsüzdür", "Selam, selam İmralı'ya bin selam", "Kahrolsun DAİŞ" ve "Şehid namirin" sloganlarını attı. Kitle mezarlığın tam karşısında bulunan özel harekât timine ait polisiye noktaya vardığında, DBP Gençlik Meclisi'nden onlarca genç el ele tutuşarak güvenlik kordonu oluştururken, on binler burada dakikalarca "Kahrolsun DAİŞ" ve "İntikam" sloganlarını attı.

'ÖZGÜRLÜK MÜJDESİNİ KOBANÊ’DEN GEVER’E GETİRMİŞTİR'

YPG'li Ağırbaş'ın cenazesi toprağa verilirken, mezarının üzerine sarı, kırmızı, yeşil karanfiller ve mezar başına da kına tepsisi bırakıldı. Onbinlerin "Marşa Rojava" eşliğinde bulundukları bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan, MEYADER Hakkari Şubesi Eş Başkanı Ramazan Elmas, Yüksekova'nın bugünkü görkemli duruşuyla Kobanê'ye selama durduğunu belirterek, "Ercan yoldaş, bedeniyle özgürlük müjdesini Kobanê'den Gever'e getirmiştir. İnsanlık adına verilen mücadelenin öncülüğünü Şehit Sinan ve yoldaşları yapmaktadır" dedi. 

‘DAİŞ CANAVARLARINA KARŞI SAVAŞMIŞTIR’

YPG savaşçısı Ağırbaş'ın amcası Ömer Ağırbaş, onbinlere duruşlarından dolayı teşekkür ederek, "Sinan, Kandil'den Kobanê'ye kadar her dağa, her taşa ayak basmış bu halk için mücadele etmiştir. Kobanê'yi özgürleştirme mücadelesiyle DAİŞ canavarlarına karşı savaşmıştır. Her bıjî Peşmerge, gerilla, PKK ve YPG" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YPJ'Lİ KOMUTAN: KENÇLER VE KADINLAR MÜCADELEYE KATILMALIDIR

Törene telefonla Kobanê'den bağlanan YPJ'li bir komutan kitleyi selamlarken kitle sessizliğe büründü. Mücadele arkadaşının onurlu anısı önünde saygıyla eğildiğini dile getiren YPJ'li komutan, "Biz YPJ'li kadınlar olarak sadece Kobanê'de değil, Kürdistan'ın her karış toprağında mücadele etmeye hazırız. Direnen tüm halkımızı selamlarken, Gever halkından isteğim şu ki Sinan yoldaşın silahı yerde kalmamalı. Gençlere ve kadınlara sesleniyorum. Gever'den yüzlerce Sinan çıkmalı ve mücadeleye öncülük etmeli" diye konuştu. Onbinler hep bir ağızdan, "Bıjî berxwedana YPG/YPJ" sloganlarını atarak, YPJ'li komutana selam durdu.

Törenin ardından onbinler Esenyurt Mahallesi'nde bulunan taziye evini ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER