YPG savaşçısı Orhan Hakkari'de toprağa verildi

Kobanê direnişinde 10 Ekim 2014’te yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fazıl Orhan (Cudu Marunis) Hakkari’de on binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

YPG savaşçısı Orhan Hakkari'de toprağa verildi
Kobanê direnişinde 10 Ekim 2014’te yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fazıl Orhan (Cudu Marunis) Hakkari’de on binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı.


DAİŞ'in Kobanê kantonuna yönelik saldırılarında 10 Ekim 2014 tarihinde yaşamını yitiren YPG'li Fazıl Orhan'ın (Cudi Marunis) Urfa'nın Suruç ilçesinden alınan cenazesi yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Hakkari'ye getirildi. Özgürlük Meydanı'nda karşılanan cenaze, otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. Cenaze yolda ellerinde çiçekler olan kadınlar ve öğrenciler tarafından karşılanırken, konvoy hastane önüne ulaştığı sırada Orhan'ın yakınları ve binlerce kişi gözyaşlarını tutamadı. Çiçekler ile karşılanan Orhan'ın tabutu sarı, kırmızı, yeşil renkli bayraklar ile süslendi. Yakınlarının gözyaşları arasında Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze, bir süre devlet hastanesinde bekletildikten sonra on binlerce kişinin katılımı, slogan ve marşlar eşliğinde kent girişinde bulunan Serê Solan Mezarlığı'na doğru yola çıkartıldı. Cenaze töreni öncesi esnaflar da kepenklerini kapatarak cenaze törenine katıldı.

PKK lideri Abdullah Öcalan ve YPG savaşçısı Orhan'ın posterlerini taşıyan kitle, metrelerce uzunluktaki sarı, kırmızı ve yeşil bayrak eşliğinde sık sık, "Bîji berxwedana YPG", "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Bê serok jiyan nabê" ve "PKK halktır halk burada" sloganları attı. Kitlenin İl Emniyet Müdürlüğü önünden geçişi sırasında DBP ve HDP'lilerin görevlendirdiği görevliler, güvenlik duvarı oluşturdu. Cenaze törenine HDP Hakkari milletvekili adayları, DBP, HDP, MEYADER, KURDÎ-DER, İHD ve KESK yöneticileri, Hakkari Belediyesi eşbaşkanları da katıldı. 

Mezarlığa getirilen cenaze, kılınan namazın ardından sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan DBP İl Eşbaşkanı Musa Çiftçi, AKP'nin de destek verdiği DAİŞ çetelerinin Kürt halkına saldırdığını söyledi. Öcalan'ın "Dünyanın bütün silahları elimizde olsa hiçbir halka saldırmayacağız ancak toprağımıza yönelik bir saldırı olması durumunda kanımızın son damlasına kadar direneceğiz" sözünü hatırlatan Çiftçi, Kürt halkının sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti. 

Son zamanlarda Hakkari'de gençlerin karşı karşıya getirildiğini anlatan Çiftçi, "Bir yandan Kobanê'de ve Şengal'de kol kola girip savaşırken, diğer taraftan ne yazık ki bazı oyunlar çerçevesinde gençlerimiz üzerinde ailelerimiz karşı karşıya getirilmektedir. Hakkari'nin huzuru bozulmak isteniyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Yaşananları lanetliyoruz. Hangi aile olursa hangi köy olursa olsun bunu kabul etmek mümkün değildir. Herkes kendi gençlerine sahip olsun Hakkari'nin huzurunu bozmaya çalışanlar ile hep beraber mücadele ediyoruz" ifadesinde bulundu. 

Aile adına yapılan açıklamada ise törene katılan herkese teşekkür edildi. Konuşmaların ardından cenaze törenine katılan binlerce kişi il merkezine doğru yürüyüşe geçerken, esnaflar da işyerlerini açtı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER