YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

YSK, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesine yönelik taleplerini reddetti.

YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin itirazlarını karara bağladı.

Kurul, CHP’nin oyların yeniden sayılması ve seçimlerin yenilenmesine ilişkin itirazlarını yerinde görmedi.

Ne olmuştu?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk birinci sırada çıkarken CHP’nin adayı mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ikinci olmuştu.

CHP heyeti kentte toplam geçersiz oy sayısının 38 bin 900 olduğunu söylemiş ve 1455 oyun kendilerine yazılmadığını söylemişti. CHP'nin itirazları devam ederken Hatay İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı AK Parti adayı Öntürk'e vermesi sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK'ye giderek Kurul Başkanı Ahmet Yener ile görüşmüştü.

CHP heyetinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, YSK önünde yaptığı açıklamada, 3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandığını ve Hatay’da seçimin iptalini talep ettiklerini söylemişti.

Hatay'dan Ankara'ya giden Lütfü Savaş da, "Bizler ilk günden itibaren yaşanan tüm usulsüzlükleri ortaya çıkaracak delilleriyle YSK’ya teslim etmiş bulunmaktayız Örneğin, iki aday arasında oy farkından daha fazla sayıda 3 bin 389 ölmüş seçmene oy kullandırıldığı açık bir tespit olarak sunulmuştur. 38 bin 889 geçersiz oy vardır, aradaki fark 2 bin 569’dur. Yani geçersiz oylar farkın 15 katından daha fazladır. 20 sandıkta kanuna aykırı olarak polis ve zabıtalardan sandık kurulu başkanı görevlendirildiği ortaya çıkmıştır. Bu tam bir kanunsuzluktu" ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER