Yüksekdağ: AKP yenilgi psikolojisiyle saldırıyor

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, geri adım atmadan mücadeleye devam edeceklerini belirtirken, KESK Eş Genel Başkanı Özgen ve ÖDP Eş Genel Başkanı Taş da AKP'nin saldırılarda rolü olduğunu söyledi.

Yüksekdağ: AKP yenilgi psikolojisiyle saldırıyor
 Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Adana ve Mersin il binalarına dönük tepkiler devam ediyor.  HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, geri adım atmadan mücadeleye devam edeceklerini belirtirken, KESK Eş Genel Başkanı Özgen ve ÖDP Eş Genel Başkanı Taş da AKP'nin saldırılarda rolü olduğunu söyledi.


YÜKSEKDAĞ: MÜCADELEYE DEVAM

Mednuçe Tv'ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerine dönük saldırıların AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nın çıkış yapamamasının bir göstergesi olduğunu, yenilgi psikolojisi ile hareket edildiğini belirtti.
Yüksekdağ, her türlü riske rağmen mücadeleye devam edeceklerini söylerken, provokasyonlara karşı duyarlılık çağrısında bulundu. 

ÖZGEN: AKP SALDIRILARI MEŞRULAŞTIRIYOR

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de, saldırıda AKP'nin rolü olduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Vahim olan şudur; belli bir süredir hükümet hukuka ve demokrasiye ilişkin değerlendirmeler yapmayıp birçok yerde mülkiye amirleri, kolluk kuvvetleri üzerinden böylesi uygulamalar ve saldırıları meşrulaştırıyor. Belli bir süredir demokratik seçim çalışmalarına yönelik müdahaleleri vardı, bugün bu müdahaleler bir üst noktaya çıkarılmıştır. Ne kaldı? Suikastlar, infazlar mı başlayacak? Dünya kamuoyu AKP'nin kaybetme noktasındaki böylesi hukuksuz, çeteci uygulamalarına karşı tepki gösteriyor. AKP bu gidişatı daha fazla körüklememelidir. Aksi takdirde yarın öbür gün sadece sandıkta değil, uygulamalarla da onun sonunu hazırlayacaktır."

TAŞ: AKP DAĞILMA VE ÇÖZÜLME SÜRECİNDE

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ise, AKP'nin HDP'ye dönük baskı politikalarını tırmandırdığını ifade ederek, "Bu, şunu gösteriyor; AKP dağılma ve çözülme sürecinde ve bu yenilmenin en önemli faktörlerinden biri HDP" dedi. Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Yalçın Akdoğan'ın HDP'nin barajı geçmemesi durumunda iyi şeylerin olacağı yönünde vaatlerde bulunmasının kimi kesimleri harekete geçirdiğine vurgu yapan Taş, "Fakat korkunun ecele faydası yok. Saldırılar ne kadar zayıfladıklarının göstergesidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER