HDP saldırısında yaralananlar konuştu

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve Seyhan ilçe örgütlerinin bulunduğu binada sabah saatlerinde meydana gelen patlamada yaralanan HDP’liler, patlama anını anlattı.

HDP saldırısında yaralananlar konuştu

 Adana’da HDP il ve ilçe binasına yönelik saldırıda yaralananlar konuştu. Saldırıda yaralanan HDP İl Seçim Koordinasyonu Üyesi Ahmet Akçay, “İlçe binasında patlamanın olduğu ilçe Eşbaşkanın odasında toplantı yapacaktık, 15 dakika geciktik. Toplantıya 15 dakika geç başlamasaydık, toplantı sırasında patlayacaktı” dedi.

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve Seyhan ilçe örgütlerinin bulunduğu binada sabah saatlerinde meydana gelen patlamada yaralanan HDP’liler, Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) patlama anını anlattı.

Olayda hafif yaralanan ve kaldırıldığı hastanede taburcu edilen HDP İl Seçim Koordinasyonu Üyesi ve Adana Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Akçay, “Toplantı sonrası ben ilçe binasının çay ocağına geçmek için aşağıya indim. İndiğim esnada deprem oluyor havasında bir şeyler oldu. Ne olduğunu anlayamadım, şaşırdım. O esnada bende yaralandım kolumdan ve sırtımdan. Yaralı arkadaşlar ilçe eşbaşkanının odasına bulunuyorlardı. Orada patlama olmuştu” dedi.

Akçay, “Bu patlama planlı bir olaydır. Çünkü bizler 15 dakika geç başlamasaydık, toplantı sırasında patlayacaktı. Bence bu bomba daha önce yerleştirilmiştir. Toplantı sırasında patlama olsaydı Allah korusun çok ciddi tahribata neden olurdu. Devletin bir provakasyonudur bu olay. Bizler bu provakasyona gelmeyeceğiz. Çalışmalarımıza daha güçlü ve devam edeceğiz” dedi.

“Bir anda oda darmadağın oldu”

Patlama sırasında ilçe eşbaşkanı odasında olan ve olayda yaralanan HDP Seyhan İlçe Eşbaşkanı Suzan Kılıç ise, olay sırasında eşbaşkan ve partililerle eşbaşkan odasında olduklarını esnada bir patlama meydana geldiğini belirtti.

Kılıç, “Her gün olduğu gibi sabah erken saatlerde binamıza geldik. Saat 09.50 bir patlama oldu ve ne olduğunu anlayamadım. Bir anda oda darmadağın oldu. Patlamada yaralandım ve şu an kulaklarım duymuyor. Şu an eşbaşkanım Hüseyin Beyaz ameliyata alındı ve hayati tehlikesi var. Eski HDP PM üyesi İbrahim Yakut, yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok. Sabahattin Pişkinbaş da şu an hastanede ve benim gibi o da muşade altında. Bizler bu provakasyonlara gelemeyeceğiz. Bunun cevabını seçimde vereceğiz” dedi. /İMC

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER