Yüksekdağ: Kürdistan'da diğer adaylara tek oy çıkmamalı

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında HDP Adıyaman İl Örgütü Can Salonda Halk toplantısı düzenlendi.

Yüksekdağ: Kürdistan'da diğer adaylara tek oy çıkmamalı
 Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'da düzenlenen halk toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Düne kadar kimliklerini inkâr ettikleri halkların bugün siyasetin en tepesine aday olduğunu görüyorlar. Bu onların statükosunun iflasıdır. Kürdistan'da açılan sandıklarda diğer adaylara tek bir oy bile çıkmamalı bu Seyit Rızalara Şex Saitlere ve şehitlerimize borcumuzdur" dedi.


Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında HDP Adıyaman İl Örgütü Can Salonda Halk toplantısı düzenlendi.

Salona HDP Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş fotoğraflarının olduğu "Demokratik değişim barışçı Türkiye" yazılı iki dev posteri ve HDP flamaları asılırken, toplantıya Eğitim Sen, SES, KURDİ-DER, YAKAY-DER, HDP, ESP Antep İl Eş Başkanı Sibel Işık, Kadın Meclisi, Hande Kaya, PM Üyeleri Mehmet Doymaz ve Mesude Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantıda sık sık "Biji berxadana Rojava" ve "Şehit Namırın" sloganları atıldı. Halkı Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, direnişin sesinin Kobani ve Rojava'da sürdüğünü dile getirerek, "Ne yazık ki halklar bayram coşkusunu yaşayamıyor. Rojava'da kazılan hendeklere rağmen IŞİD'in zulmüne rağmen zulme uğrayan halkların direnişiyle bayramı karşılaşıyoruz. O zulmedenler Rojava halkının yenileceğini, korkacağına ve zulme teslim olacaklarını sandılar, fakat zulmedenler Rojava'daki direniş karşısında yenilecekler" diye konuştu. 

Rojava'da, Kobanê'de, Lice'de Amed'den, İstanbul'a kadar direnişin arttığını belirten Yüksekdağ, "Yenmek istedikleri Kürt özgürlük hareketi dim dik ayakta. Demek bir yol mümkündü biz bu yolu bulduk. Türkiye'nin Ortadoğu'nun ve Kürdistan'ın tüm halkaları kadınlar, gençler, farklı inanç grupları işçiler ve emekçiler bu yolda buluştu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Yüksekdağ, şöyle konutu: "Cumhurbaşkanı seçimiyle karşımıza yeni bir yol açıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde üç aday çıktı. Bunların ikisi tek devlet tek dil, tek bayrak diyor, ve eskiyi temsil ediyor. İki adayın karşısında Demirtaş ikinci yoldur. Sayın Demirtaş halkları ve ötekileştirilenleri temsil ediyor. İşte bu değişimin kat ettiği güçtür. Türkiye tarihinde ilk defa göğsüne gere gere Kürt olduğunu söyleyen bir cumhurbaşkanı adayı var. Düne kadar kimliklerini inkâr ettikleri halkların bu gün siyasetin en tepesine aday olduğunu görüyorlar. Bu onların statükosunun iflasıdır. Kürdistan'da açılan sandıklarda diğer adaylara tek bir oy bile çıkmamalı bu Seyit Rızalara Şex Saitlere ve şehitlerimize borcumuzdur."

Yüksekdağ daha sonra Kahta ile Besni ilçelerini ve Kömür beldesini ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER