Yüksekdağ: Soysuzlar kaçacak yer bulamayacak

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Çorlu'da.

Yüksekdağ: Soysuzlar kaçacak yer bulamayacak
 Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, AKP'nin halkların iradesi olan HDP'nin Meclis'e girmesinde korktuğunu belirtti, "Çünkü biz meclise girdiğimizde yalancılar, hırsızlar, soysuzlar kaçacak yer bulamayacak. Halkımızın bu özlemini yerine getireceğiz" dedi.


HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde halkla buluştu. 

HDP il ve ilçe yöneticileri ile her yaştan binlerce kişinin katıldığı mitinge özellikle kadın ve gençlerin ilgisi dikkat çekti. 

HDP bayraklarıyla donatılan miting alanını dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan, "Biz'ler Meclis'e", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarını attı.  Alanı dolduran binlerce kişinin çektiği halaylarla başlayan mitingde, Tekirdağ ve Kırklareli'nden Çerkes, Kürt, Pomak, Laz, Türk halklarından HDP milletvekili adayları kürsüye çıkarak halkı selamladı. 

İlk olarak konuşan HDP'nin Pomak milletvekili adayı Nilüfer Ataman, alanı dolduran kadınların anneler gününü kutladı. Ataman, "Annelerin ağlamadığı, artık çocuklarını kaybetmediği,  demokrasi ve barışın sağlandığı özgür günlerde anneler günümüzü kutlayacağız, buna inanıyorum" dedi.

'BİRLİK OLURSAK ONLARI SANDIĞA GÖMERİZ

Ardından Tekirdağ milletvekili adayı Erdal Avcı konuştu. Avcı, Berkin Elvan, Özgecan Aslan, Ceylan Önkol ile Gezi ve Kobanê'de yaşamını yitirenlerin anneleri başta olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutladı. Avcı, "Bizler vahşi kapitalizme dur diyeceğiz. AKP, Cumhurbaşkanı'nın tehlikeli planının boşa çıkaracağız. Müzakere sürecini sonuçlandırarak asker ve gerilla annelerinin 8 Haziran'da daha huzurlu uyanmasının sağlayacağız" dedi. 

Yüzde 10 barajını yıkarak AKP'nin devlet başkanlığı rüyasının sandığa gömdükleri durumda Türkiye'nin daha huzurlu nefes almasını sağlayacaklarının belirten Avcı, HDP dışında diğer partilere oy verecek olanların bu hesabı yapmalarını istedi. Avcı, "Birlik olursak onları sandığa gömeriz" dedi.

Ardından Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ alkış ve zılgıtlar eşliğinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. "Bu onur ve emeğin buluşmasıdır" diyen Yüksekdağ, emeğin ve bereketin toprağında yaşamın kurutulduğunu söyledi. Trakya bölgesinde halkın soluduğu havanın zehre bulandığını, toprağın kuraklığa mahkum edildiğini söyleyen Yüksekdağ, AKP'nin çevreyi yok eden politikalarını eleştirdi. Yüksekdağ, "Yaşamın, doğanın ve çocuklarımızın geleceğini bu siyasi iktidarın kar hırsı için yok etmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

'EKONOMİDE VE SİYASETTE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ'

AKP'nin halkların kalkınma ve adalet isteğini sömürdüğünü söyleyen Yükekdağ, şöyle devam etti: "13 yılda yeni zenginler türettiler. AKP utanmaz bir sınıf yarattı. El ele gelir dağılımı adaletsizliğini büyüttüler. Zenginin daha zengin sultan, padişah olduğu, fakirin daha fakir olduğu bu düzeni bizler değiştireceğiz. Sadece ekonomide değil, siyasette de adaleti sağlayacağız.” 

Kenan Evren'in yaşamını yitirdiğini hatırlatan Yüksekdağ, "Ne yazık ki darbeci general elinde on binlerce insanın kanı olan, işkencelerin sorumlusu olan general hesapsız çekip gitti. Adalet yerini bulmadı. AKP bu adaletsizliği dayatırken bugünün yarını olduğunu unutmasın" ifadelerini kullandı. 

'HESABI SORULMADIK KATLİAM KALMAYACAK'

Yüksekdağ, "7 Haziran’da HDP sandıktan güçlü çıktığında bizden gasp ettiği koltukları söke söke alacağız, adaleti inşa edeceğiz. Hesabı sorulmadık katliam kalmayacak. İlk önce de Roboskî katliamının hesabını soracağız" diye konuştu.

AKP'nin halkların iradesi olan HDP'nin Meclis'e girmesinde korktuğunu vurgulayan Yüksekdağ, "Çünkü biz Meclis'e girdiğimizde yalancılar, hırsızlar, soysuzlar kaçacak yer bulamayacak. Halkımızın bu özlemini yerine getireceğiz" dedi.

Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kürt'e Türk olmayı, Alevi'ye Sünni olmayı, kadına erkek gibi yaşamayı dayatamazsınız. HDP, yani bizler tüm farklılığımızla eşitlik hukuku etrafında bir arada olabileceğimizi gösterdik. Geleceğimiz de bunun üzerinden olacak. Bu tarihi biz yazıyoruz. Onların bugüne kadar bizim adımıza yazdıkları tarihi reddediyoruz. Bizim tarihimizde halklar eşit ve bir arada yaşayacak. Hile yok, yalan yok."

7 Haziran'da 12 Eylül'den kalma barajı yıkacaklarını da belirten Yüksekdağ, "Halkların iradesi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çabasıyla bugüne getirilen çözüm sürecini de sonuçlandıracağız" dedi. 

Türkiye halklarının artık barış ve özgürlüğü çok iyi bildiğini vurgulayan Yüksekdağ, "Biz daha çoğalacağız. Biz büyüdükçe onlar çürüyecek. Gerilla ve askerin kanından beslenenler yok oalcak. Bu yolu hep birlikte yürüyeceğiz, kazanacağız. Yeni yaşamın birlikte kuracağız" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yüksekdağ, konuşmanın ardından annelerle birlikte alandaki kadınlara gül dağıttı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER