Yüksekdağ: Sultanın kabusu olduk

Fransa’da konuşan HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, “Türkiye görüyor ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir sorumsuz lider karşısında barışın güvencesi olan tek sorumlu lider Sayın Öcalan’dır” dedi.

Yüksekdağ: Sultanın kabusu olduk

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Fiğen Yüksekdağ, Fransa’da konuştu.

Yüksekdağ, “Türkiye görüyor ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir sorumsuz lider karşısında barışın güvencesi olan tek sorumlu lider Sayın Öcalan’dır” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasında satır başları şöyle:

“Parti olarak Kürt sorununun çözümü ve barış için tüm enerjimizle çalışacağız. Çözüm için müzakere devlet ve hükümet ile yürütülüyor. Ama barış halklarla gelecek. Halkların birliğiyle sultanın kabusu olduk, ayarlarını bozduk ve bozmaya da devam ederek diyoruz ki, seni başkan yaptırmayacağız.

“AKP 13 yıl boyunca din katilliği, inanç tüccarlığıyla diktatörlük yaptı, bunun sonu geldi ve sömürü kurumlarını ortadan kaldıracağız, din tacirliğine izin vermeyeceğiz. Bütün inançlari ve insanlik değerlerini kendi siyasetlerinin bir aracı haline getirdiklerinden İslam adına yaptıklari ibadet dahil her şey ama her şey nafiledir, riyakarlıktır. Başka inançtan insanlara zulüm etmesine izin vermeyeceğiz.

“Gözlerini öyle bir iktidar hırsı bürümüş ki, Türkiye ve bölge halklarını büyük bir savaşa sürükleyebilirler. Bütün Türkiye halklari gördü ki, Türkiye de halkların barışının ve bir arada yaşamasının güvencesi HDP’dir. Ve bugün bütün Türkiye görüyor ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir sorumsuz lider karşısında barışın güvencesi olan tek sorumlu lider Sayın Öcalan’dır.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER